You have an outdated browser

Please update your browser

Update browser
Vis alle nyheder Viden og projekter fra hverdagen

Ny leder på vej

Aaneeraq Josefsen startede i 2016 som kvalitetsmedarbejder på Royal Greenlands fabrik i Maniitsoq, og siden er det gået stærkt. Men det har ikke været let hele vejen.

Aaneeraq er kvalitetsleder for et team på fire medarbejdere i fabrikken i Maniitsoq. Her går det stærkt, specielt om sommeren, hvor produktionen af Nutaaq torsk kører på sit højeste. Alligevel smiler Aaneeraq og stemmen er glad og overbevisende: ’Jeg er vild med at være her – vi hjælper hinanden, både i mit team og i ledergruppen. Jeg er altid spændt på, hvad der sker og hvad dagen bringer’.

Sådan var det ikke i den første tid efter at Aaneeraq blev udnævnt til leder i maj 2018. Forud for udnævnelsen havde hun først fungeret som holdleder og varetog ledelsen af teamet, når lederen var på ferie eller rejse. Det fungerede fint med lederen i baghånden; Aaneeraq kunne altid ringe og skulle ikke selv træffe større beslutninger eller gennemføre vanskelige samtaler med medarbejderne. Efter at have gennemført holdlederkursus i starten af 2018 blev Aaneeraq konstitueret leder, men havde slet ikke forestillet sig, at hun skulle selv skulle søge stillingen. På opfordring endte hun dog med at søge og få jobbet som kvalitetsleder og det blev pludselig en helt anden sag selv at stå med ansvaret. ’Efterhånden følte jeg slet ikke, at jeg passede ind, ledelsesopgaven var en stor mundfuld og jeg overvejede at sige op’.

Hjælp fra kolleger og lederuddannelse vendte udviklingen

'Heldigvis søgte jeg hjælp hos fabriksledelsen og hos den øvrige ledergruppe og de har hjulpet mig rigtig meget’, fortæller Aaneeraq. Udover tæt sparring med fabriksledelsen og ledergruppen fik Aaneeraq i 2019 mulighed for at gennemføre Royal Greenland Academy’s lederkursus på tre moduler. Her er der fokus på den personlige lederstil, samtaler med medarbejdere og planlægning.

I 2020 gennemførte alle medarbejdere på fabrikken i Maniitsoq Sulisa+ programmet, et program, der har fokus på personlig udvikling og selvledelse. ’Sulisa+ har været fantastisk for hele arbejdspladsen; Det er mit klare indtryk at alle er blevet gladere, og føler sig værdsat som medarbejdere og som en del af et stærkt samlet team på fabrikken’. For Aaneeraq har Sulisa+ for alle medarbejdere og hendes eget lederkursus været afgørende faktorer for at hun i dag stortrives i rollen som leder.

Tæt på familien

Aaneeraq er født i Maniitsoq, men flyttede efter forældrenes skilsmisse som 12-årig til Nuuk. Her gik hun i skole og tog HTX eksamen, hvorefter hun i 2016 gerne ville flytte hjem til Maniitsoq, hvor hendes far og storesøster stadig bor og begge arbejder. Med den gode arbejdsmæssige udvikling er Aaneeraq i dag glad for at bo i Maniitsoq, hvor hun er flyttet sammen med sin forlovede og nyder at have familien tæt på.

Se også

Næste nyhed: Fiskekar - og kasser har stort genbrugspotentiale
...