Ambitiøse unge, der brænder for en ledende stilling i fiskeindustrien, får nu mulighed for at deltage i et udviklingsprogram på 18 måneder, der kan føre til en karriere i virksomheden.

Med International Management Trainee programmet vil Royal Greenland gerne sikre virksomhedens behov for veluddannet arbejdskraft til leder- og specialistfunktioner i særdeleshed i Grønland, men også generelt i virksomheden.

- Samtidig vil Royal Greenland som den største virksomhed i Grønland gerne bidrage til at understøtte udviklingen af unge grønlandske talenter. Bliver udviklingsprogrammet gennemført tilfredsstillende, vil vi tilbyde fastansættelse på en af vore lokaliteter. Det kan i princippet være hvor som helst i vores globale virksomhed, men hovedformålet med programmet er at tilføre Grønland kompetence, udtaler HR chef Torben Reimer.

Det er unge, der har færdiggjort eller er i gang med at færdiggøre en videregående uddannelse med teknisk, økonomisk eller kommercielt indhold – eksempelvis maskinmester, ingeniør, HA eller Cand. Merc., der vil blive ansat som trainees. Derudover skal ansøgerne være grønlændere eller have stor tilknytning til Grønland.

- I første omgang vil Royal Greenland ansætte to trainees. Erfaringerne med programmet vil løbende blive evalueret og danne grundlag for fremtidige forløb. Men der er ingen tvivl om, at vi har store ambitioner med dette program, siger HR chef Torben Reimer.

International Management Trainee programmet er opbygget i fire moduler med tre-fire ophold på forskellige lokaliteter i Royal Greenlands globale organisation. Modulerne vil hver indeholde projekter af en-fire måneders varighed med mulighed for at deltage i relevante interne og eksterne kurser og uddannelser under forløbet. Den enkelte trainee får tilknyttet en fast faglig mentor, og en kontaktperson fra HR vil følge vedkommende tæt.

Billeder


Spørg Royal Greenland

i
Skriv teksten fra billedet