Der er sket en udvikling i salget af Royal Greenlands hjemmemarkedsprodukter i de seneste år. Royal Greenlands indtægter fra salget af bearbejdet og hele fisk lød på omkring 5 mio. kr. i 2007. Året efter i 2008 var der sket en fordobling, hvor der var blevet solgt for 9,8 mio.kr.

I år 2012 er indtægterne yderligere forøget, hvor der er blevet solgt for næsten 12 mio. kr. Royal Greenland sænkede i september 2012 priserne for at imødekomme folks ønske om billigere grønlandske produkter i butikkerne. Royal Greenlands engrospriser til detailhandelen blev sænket med 10 %, og samtidig blev detailpriserne i butikkerne nedsat med 10 %. Det har medført en større købelyst hos folk.

Royal Greenland ansatte Ingo Hansen som salgsmedarbejder i 2008. Han er tilknyttet Royal Greenlands hovedafdeling, placeret i Nuuk. Fiskeprodukterne er produceret i Royal Greenlands fabrikker og fanget af virksomhedens egne trawlere og af lokale fiskere. De sælges som hele fisk eller som bearbejdede som f.eks. kogestykker, koteletter, filet uden skind, vintertørret og valset. Fiskene er laks, havkat, ørreder, torsk, hellefisk, kammuslinger, rejer og krabber.

Royal Greenland planlægger på nuværende tidspunkt en cateringservice i salgsafdelingen, hvor der bl.a. vil kunne tilbydes catering varer til kommuner og deres institutioner, uddannelsesinstitutioner samt hoteller.

Tekst: Bula Larsen, bula@royalgreenland.com
Foto: John David Eriksen, jder@royalgreenland.com

Billeder


Spørg Royal Greenland

i
Skriv teksten fra billedet