I forbindelse med budgetlægning af næste finansår har Royal Greenland gennemgået de finansielle udsigter for de anlæg, der er omfattet af servicekontrakten med Selvstyret. Her konkluderer virksomheden, at der på baggrund af de seneste par års optimeringsarbejde nu kan opnås en rimelig driftssituation på bygdeanlæggene i Qeqertarsuatsiaat, Atammik og Kangaamiut, og at der i 2013 derfor ikke vil være behov for tilskud til driften af de tre anlæg.

- Royal Greenland har derfor med glæde meddelt Naalakkersuisoq for Fiskeri, Fangst og Landbrug Ane Hansen, at virksomheden for 2013 er indstillet på at modtage en reduceret betaling for serviceydelser fra de aftalte 7,2 millioner kroner til 3,2 millioner kroner – uden at det får noget betydning for den ydelse, Royal Greenland er forpligtet til at levere, siger Lars Nielsen, produktionsdirektør i Royal Greenland A/S.

De resterende ydelser på servicekontrakten på 3,2 millioner kroner skal bruges på anlæg, der langt fra er rentable uden servicekontrakt. Det drejer sig primært om anlæg i Kangaatsiaq området, hvor Royal Greenland i de kommende år ønsker at sikre en løsning, der tilgodeser tilfredsstillende aktivitet.

For yderligere information kontaktes produktionsdirektør Lars Nielsen på mobiltelefon + 299 52 38 66.

Billeder


Spørg Royal Greenland

i
Skriv teksten fra billedet