Thor Jacobsen stiftede bekendtskab med Grønland første gang som ung telegrafist, hvor han sejlede med inspektionskutteren Skarven i sommeren 1962, der foretog søopmåling. Han var uddannet telegrafist i Søværnet i Danmark.

I 1965-66 kom han tilbage til Grønland for at arbejde som vagtleder på radiostationen i Grønnedal et årstid, og tog derefter hjem til Danmark.

Og først i 1988 var han tilbage i Grønland for at arbejde som administrationsleder i to år for KTU Proeks i Uummannaq. Da havde han imidlertid uddannet sig som merkonom i Danmark.

Efter et kort ophold i Danmark tog han tilbage i 1991 som Regnskabscontroller på Royal Greenlands hovedkontor i Nuuk og var der et par år.

Fra 1993 til 1995 var han regionsadministrationsleder for Diskobugten med base i Ilulissat. Han var da med til at få regionaliseringen ude på kysten op at stå.

Efter en kort afstikker til Nukissiorfiit som Kontorleder blev Thor IT-konsulent i Royal Greenland i 1997, indtil et nyt system SAP kom på banen i 1998. Der skulle ikke arbejdes regionsvis længere, og Thor blev sendt på skole i Danmark for at lære om finansbogholderi i SAP. Det var spændende, og der gik et par år med implementering af det nye system. Efter at han var med til at køre SAP i stilling, skrumpede administrationen ind, og der var ikke brug for så mange mennesker længere. Han blev spurgt om han ikke skulle pensioneres, men der gik nogle år, mens han stadig arbejdede i IT-afdelingen.

I 2007 overgik han til driftsafdelingen under Sten Sørensen og blev indhandlingsmedarbejder/ controller, og det har han arbejdet med indtil nu, hvor han skal pensioneres.

- Jeg har været rigtig glad for at arbejde i Royal Greenland, især med ´stjernerne´ langs kysten. Stjernerne er folk som Jens Olsvig, Frederik Zeeb, Qitu, Jensigne Geisler og Josef Møller, som jeg har arbejdet sammen med, og jeg synes jo, at der gerne må være flere af deres slags. Royal Greenland skal også fastholdes i at uddanne og give kurser til medarbejderne, fx om indhandlingsprocedurer og i øvrigt i betjeningen af SAP, udtaler Thor Jacobsen.

Naturen og de gæstfrie grønlændere har trukket i Thor Jacobsen og er en af grundene til, at han blev så lang tid her. Han har haft en rigtig god tid og kendt rigtig mange dejlige mennesker.

- Grønlændere er meget dejlige at være sammen med og meget gæstfrie. De vil gerne dele ud af deres gaver ved de mange kaffemikker, der bliver holdt hele tiden. Det går heller ikke så stærkt som i Danmark, hvor folk skal så mange gøremål.

Thor Jacobsen har en hytte i Nuuk fjorden, hvor han plejer at holde jul i fire-fem dage sammen med gode venner. Han aftalte med sin chef, at han slutter i foråret 2013, for han ville gerne have julen 2012 med. Thors sidste dag på jobbet er 5. april. Han skal ned til Danmark, hvor han har to børn og to dejlige børnebørn, der er i konfirmationsalderen.

- Nu får vi se, om der ikke kommer en eller anden og siger: Hej Thor, var det ikke noget med det her job? Nej, nu er det for sent, griner Thor Jacobsen.

Tekst: Bula Larsen


Spørg Royal Greenland

i
Skriv teksten fra billedet