Marius Lennert har efter ialt to måneders kurser i Hoverdal AMU CENTER ved Ringkøbing, fået en udvidet kedelpassercertifikat overrakt i december 2013. Han passer dampkedlerne på Sisimiut fabrikken, samtidig med at han udfører smedearbejde hvor det er påkrævet.

- Personligt synes jeg, at det var hårdt at tage certikatet, da det var en masse viden vi skulle erhverve os i løbet af kun kort tid. Selv om det var udfordrende, var det også godt at erhverve sig viden, og desuden ville jeg også gerne bestå. Vore dampkedler i Sisimiut har et tryk på 8 bar og kan varme damp op til 175 grader celcius. Det er nødvendigt at passe kedlerne, da det kan ende med en eksplosion, hvis dampen ikke kan komme ud af kedlerne, fortæller Marius Lennert.

- Det er et krav fra Arbejdstilsynet, at det skal være en uddannet kedelpasser der passer vores dampkedler her på vores rejefabrik. Hvis vi ikke har dampkedler, kan vi ikke koge rejerne, udtaler Hermann Petersen, teknisk chef på Sisimiut fabrik.

Under kursusopholdet i Danmark besøgte Marius og hans kursushold også Danstoker kedelindustri i Herning. Danstoker er førende på verdensmarkedet med bl.a. know-how omkring Biomasse kedler. Danstoker har også gennem 3/4 århundrede opbygget en dybtgående viden om kanal-røgrørs kedler, vandrørs kedler og afgaskedler generelt.

Marius Lennerts udvidede kedelpassercertifkater består af: Certifikat A i vedligehold og drift, kedler type 1 og 2, Certifikat B i pasning af kedler type 1 og 2, og Certifikat A i vedligehold og drift af kedler type 3.

Marius blev ansat i Royal Greenland Sisimiut som smed i 2006. Han var uddannet som skibsmontør i 1985 på Sisimiut værft og Jern & Metalskolen i Nuuk.

Tekst: bula@royalgreenland.com


Billeder


Spørg Royal Greenland

i
Skriv teksten fra billedet