Den 10. september 2013 meddelte Royal Greenland, at man havde underskrevet en kontrakt med to singaporeanske selskaber, Sahara Investment Group Pte. Ltd og Meridian Investment Group Pte. Ltd, om salg af virksomhedens fiskeproduktion i Wilhelmshaven, Tyskland.

Royal Greenland er meget tilfredse med at kunne meddele, at salget nu er blevet gennemført.

Køberne har erhvervet hele aktiekapitalen i Royal Greenland Seafood GmbH, og salgskontorerne i Bremen og Paris er blevet delt op for at sikre, at både Wilhelmshaven og Royal Greenlands fortsatte forretningsaktiviteter bliver godt understøttet.

Salget af Wilhelmshaven vil blive bogført i Royal Greenlands 2013/2014 regnskab. Salget vil ikke have den store indflydelse på vores resultat, men transaktionen vil medføre en væsentlig reduktion i firmaets nettorentebærende gæld og vil derfor bidrage til at nå Royal Greenlands strategiske mål om at nedsætte gælden.

De solgte aktiviteter udgør tæt på 40% af Royal Greenlands nuværende mængder, næsten 30% af Royal Greenlands omsætning og mere end 20% af koncernens medarbejdere.

I september udtalte Mikael Thinghuus, administrerende direktør i Royal Greenland, følgende om transaktionen: ”Salget vil i væsentlig grad skærpe Royal Greenlands profil som førende producent og sælger af nordatlantiske fiskeprodukter af høj kvalitet. Dette er helt i tråd med vores strategi om at blive den nordatlantiske seafood champion."

Han tilføjer: ”Royal Greenland ønsker alle medarbejdere og de nye ejere af Wilhelmshaven og relaterede salgsaktiviteter held og lykke i fremtiden.

Om Royal Greenland
Royal Greenland opfylder behovene hos den moderne forbruger ved at kombinere vores unikke historie og vores høje standarder for kvalitet med de fineste fisk og skaldyr fra Grønland og resten af verden. Med vores brede produktsortiment tilbyder vi skaldyr og færdigvareprodukter til både detailhandlen og food service industrien. Vi er verdens største leverandør af koldtvandsrejer og grønlandske hellefisk og blandt Europas top ti seafoodproducenter.

Royal Greenland genererede en omsætning på DKK 5 mia. og et overskud efter skat på 136 mio. i 2011/12.

Om Sahara Investment Group Pte. Ltd og Meridian Investment Group Pte. Ltd
Sahara Investment Group Private Limited og Meridian Investment Group Pte. Ltd er begge Singapore-baserede virksomheder. Selskaberne vil i fællesskab erhverve Royal Greenland Seafood GmbH, hvor majoriteten haves af en russisk investor, der har været involveret i fiskebranchen i mere end 18 år, primært i fangst og forarbejdning af sej og sild.

Billeder


Spørg Royal Greenland

i
Skriv teksten fra billedet