Ideen til losningen opstod, da håndboldspillernes træner Ingi Olsen var nede på havnen søndag for at hilse på sine færøske landsmænd, der er bemandingen på trawleren Nataarnaq. Her fandt han ud af, at bemandingen ikke kunne skaffe arbejdere nok til at losse skibet. Ingi Olsen handlede beslutsomt og hurtigt og tilbød at møde op med sine håndboldspillere.

- Jeg skaffede folk fra klubben, da jeg har i tankerne at tage til Island med både damerne i marts og herren i april. Så vi kunne jo tjene lidt penge på at losse skibet, hvilket vi også gjorde. Det medførte, at Nataarnaq kunne komme af sted igen mandag aften i stedet for tirsdag aften. En dejlig følelse at kunne hjælpe til, når der virkelig var brug for det, fortæller Ingi Olsen.

Seks håndboldspillere mødte op søndag aften og tog en tørn med losningen. Næste aften om mandagen mødte 15 håndboldspillere op og gjorde endnu et godt stykke arbejde. De kvindelige og mandlige håndboldspillere er i alderen 18 til 25 år.

- Vi havde det meget sjovt og hyggeligt om bord, og dem, der var tilbage af bemandingen, tog sig meget godt af os. Det var lidt hård at losse, men det har vi så i hvert fald ikke taget skade af. Vi fik også samlet lidt penge ind til vores planlagte tur til Island - så alt i alt en fin oplevelse for GSS håndbold, fortæller en tilfreds Ingi Olsen.

Tekst: Káte Hansen, kaha@royalgreenland.com

Foto: GSS

Billeder


Spørg Royal Greenland

i
Skriv teksten fra billedet