I januar indgik Royal Greenland en aftale med fire danske fiskefartøjer om, at de fisker rødspætter og skrubber i Østersøen og lander direkte til Royal Greenland i Polen, hvilket giver en stor besparelse på transportomkostningerne. Som en del af aftalen leverer Royal Greenland plastkar til fartøjerne til opbevaring og transport af fiskene, dette er meget mere lønsomt end pakning i auktionskasser og er også med til at reducere transportomkostningerne.

Indkøbskonsulent Peter Michael Gruhn siger:

- Med denne aftale handler vi direkte med fiskerne, hvilket reducerer omkostningerne, samtidig med, at vi har adgang til hele den fangst, som fartøjerne kommer ind med. Med disse ekstra tilførsler af råvarer forventer vi at kunne producere på fuld hastighed og kapacitet i Koszalin i hele 2013.

Disse fartøjer fisker traditionelt efter torsk i vinterperioden, men da prisen for torsk i år er lav, har Royal Greenland givet dem en ny indtjeningsmulighed, og samtidig kan de sprede deres torskekvote over længere tid. At kunne fiske efter både fladfisk og torsk giver fiskerne store mængder af fisk på korte ture, sparer brændstof og personale om bord, som resulterer i bedre økonomi.

Indkøber Michael Engbjerg, som er ansvarlig for kontrakterne siger:

- Det er en kendsgerning, at denne nye business case giver fiskerne en bedre økonomi, og samtidig med giver vi fiskerne fuld service og en fair behandling. Vi er startet med fire fartøjer, men vi forventer at kunne lukke flere aftaler, så det er en lovende ny ressource for fremtiden.

Tekst: Ulla Skibsted, foto: Royal Greenland

Billeder


Spørg Royal Greenland

i
Skriv teksten fra billedet