Nogle grønlændere søger job herude, fordi de kender nogle der arbejder her. Andre henvises af Jobcenter Integration Aalborg, der udelukkende hjælper grønlændere, der har svært ved at bide sig fast på arbejdsmarkedet. Det udtaler Preben Thomsen, produktionsformand på Royal Greenlands fabrik i Aalborg.

Laboranten Hanne Frederiksen er en ud af fem grønlændere, der arbejder på fabrikken i Aalborg. 36-årige Hanne flyttede til Aalborg i 2005 fra Ilulissat for at prøve noget andet, og startede på fabrikken i 2007.

- Der er en rigtig god arbejdsmiljø her på fabrikken, vi er mange nationaliteter og alle behandler hinanden med respekt. Jeg kan anbefale andre grønlændere der bor i Danmark, til at søge job på Aalborg fabrikken, siger Hanne Frederiksen.

48-årige Ane Kathrine Nikolajsen fra Maniitsoq er en af grønlænderne, der arbejder på fabrikken i Aalborg. Hendes mand er ansat i maskinafdelingen i en anden virksomhed. De flyttede til den jyske by i 1997 i forbindelse med, at manden skulle starte på en uddannelse. Ane Kathrine havde da tidligere arbejdet med rejer og fisk på fabrikken i Maniitsoq i en del år.

- Vi har god kontakt med hinanden på arbejdet, og vi taler grønlandsk sammen og holder humøret højt ved at pjatte sammen på vores eget sprog. Vi burde være flere grønlændere på fabrikken. Men i det hele taget er der en god omgangstone her på fabrikken, hvor der er mange nationaliteter der arbejder sammen. Og vi har gode ledere der ikke gør forskel på os grønlændere, polakker, thaier, arabere eller andre, fortæller Ane Kathrine Nikolajsen.

Tekst: Bula Larsen

Foto: RG, Aalborg

Billeder


Spørg Royal Greenland

i
Skriv teksten fra billedet