24 sæsonarbejdere er nu ankommet til fabrikken i Paamiut. To af dem arbejder med indhandling af torsk især og resten arbejder i produktionen.

I produktionen fordeles torskene efter størrelse og fileteres derefter. Fabrikschef Pele Nathansen regner med at sæsonarbejderne kan beskæftiges indtil ca. 20. September 2013. Sæsonarbejderne i Paamiut kommer fra Narsaq, Qaqortoq, Nanortalik og enkelte fra bygder som Narsamijit, Alluitsup Paa og Tasiusaq.

- Jeg er rigtig glad for muligheden for at være beskæftiget på denne måde, og jeg regner med at arbejde på fabrikken indtil september. Hvis muligheden for at arbejde på fabrik også bliver tilbudt næste år, vil jeg gribe muligheden igen. Jeg er uddannet fiskerimedhjælper og har været fisker i søgående trawlere i seks år. Jeg har nu været arbejdsløs i en del år, for der er intet arbejde at få i Tasiusaq som er en lille bygd, fortæller snart 48-årige Aqqaluk Semsen fra Tasiusaq.

- Jeg er taknemmelig for denne mulighed for at være sæsonarbejder. Jeg har tidligere arbejdet på fabrik i Qaqortoq fra jeg var 13 til 21 år, og siden som hjemmeplejer og støtteperson. Jeg har været arbejdsløs siden sidste år. Jeg så opslaget om Royal Greenland der søgte sæsonarbejdere mens jeg var på arbejdsmarkedskontoret for at stemple mit kort som arbejdssøgende. Jeg er enlig med to store drenge på 14 og 23 år, så det er en god chance for at tjene lidt penge. Jeg vil bestemt bruge muligheden for at være sæsonarbejder igen, hvis jeg ikke har fået arbejde i Qaqortoq til næste år, fortæller 43-årige Marianne Benjaminsen er fra Qaqortoq.

Tekst: Bula Larsen

Billeder


Spørg Royal Greenland

i
Skriv teksten fra billedet