- Aluk tog i november 2012 afsted til Sydgrønland for at påbegynde fiskeriet efter torsk og hellefisk indenskærs. Det viser sig at det er vejret, der bestemmer over fiskeriet i Sydgrønland. Aluk nåede at indhandle lidt torsk til fabrikken i Narsaq, og det var ellers noget der skabte glæde i forhold til beskæftigelsen. Vi stoppede fiskeriet i december. Trawleren har kun kunnet fiske i to-tre dage, og brugte resten af ugens dage på at vejret klarede op. Det kan ikke betale sig og derfor sendte vi Aluk nordpå til Qeqertarsuatsiaat området for at fiske. Aluk har i januar landet 5,26 tons torsk på fabrikken i Qeqertarsuatsiaat, siger Ole Petersen, driftschef i Royal Greenland.

- Lige nu har vi dog problemer med Aluks aksel og den bliver repareret på værftet i Nuuk. Forhåbentlig er den snart repareret, og Aluk kan fiske videre i Kangerluarsussuaq / Grædefjorden lidt syd for Qeqertarsuatsiaat, fortsætter Ole Petersen.

- Vi har ikke så mange fiskekuttere om vinteren, da de fisker krabber andre steder i landet. Om sommeren er det anderledes, da ankommer en del fiskere fra Sydgrønland for at fiske torsk med bundgarn og indhandler til os. Nu håber vi at Aluk udover torsk også kan lande lidt rødfisk og havkat, som vi kan sende til hjemmemarkedet i Nuuk. Lidt er også godt, da der er stor mangel på rødfisk og havkat for tiden, oplyser Konrad Boye, fabrikschef i Qeqertarsuatsiaat.

Billeder


Spørg Royal Greenland

i
Skriv teksten fra billedet