Eugen Pfanner har været i Narsaq og afholdt kursus for fabriksmedarbejderne på Royal Greenlands fabrik i Narsaq. Niels Sakariassen, Naja Hansen, Josef Kaas Mortensen og Lars Godtfredsen fra Narsaq fabrik gennemgik de obligatoriske emner som hygiejne, kemi og håndtering, desinfektion og indvirkningstid, bakterier /listeria, og sikkerhed i arbejdet. Kurset blev afholdt 7. november 2013 i Narsaq.

Eugen Pfanner har tidligere afholdt kurser i Kangaatsiaq for bygder i Nordgrønland, og han rejser videre til Uummannaq fabrikken for snart at holde samme kursus der.

Hygiejne, kemikalier og sikkerhed
Hygiejne: Det er vigtigt med en god daglig hygiejne (rengøring) og konsekvenserne af en manglende rengøring.

Kemikalier og håndtering: Det er vigtigt, at der bruges den rigtige kemikalie, hvor lang tid er indvirkningstiden, samt hvad der kan ske hvis det bruges forkert.

Desinfektion og indvirkningstid: Hvorfor skal rengøring og desinfektion altid foretages hver for sig, vigtigheden af en desinfektion, og hvad der kan ske hvis ikke der bliver desinficeret tilstrækkeligt.

Bakterier / Listeria: Hvor hurtig kan der ske en vækst af bakterier ved manglende rengøring og desinfektion, og hvad skal der foretages, hvis der opstår listeriaproblemer.

Sikkerhed i arbejdet: Hvordan skal medarbejderne passe på sig selv ved brug af kemikalier, dvs. brug visir eller brille ved udlægning af kemi, rigtig valg af handske/støvler for at beskytte hænder og fødder, samt brug af maske ved udlægning af desinfektionsmiddel for at beskytte deres indvendige organer.

Tekst: bula@royalgreenland.com

Billeder


Spørg Royal Greenland

i
Skriv teksten fra billedet