Olina Themothæussen, Martin Olsen og Ludvig Olsen fra Kangaatsiaq, Judithe J. Wille og Anthon Lundblad fra Niaqornaarsuk samt Lars Karlsen fra Ikerasaarsuk blev undervist af kvalitetskoordinator Maria Berthelsen Winsløw og rengøringskonsulent Eugen Pfanner, begge fra Royal Greenland.

I rengøringskurset blev hygiejne, kemi og håndtering, desinfektion og indvirkningstid, bakterier /listeria, og sikkerhed i arbejdet gennemgået.

- Sikkerhed i arbejdet er vigtig og medarbejderne skal passe på sig selv ved brug af kemi, dvs. bruge ansigtsbeskyttelse eller brille ved udlægning af kemi, de skal vælge rigtige handsker/støvler for at beskytte hænder og fødder, samt bruge maske ved udlægning af desinfektionsmiddel for at beskytte deres indvendige organer, fortæller Eugen Pfanner.

- HACCP, Hazard Analysis Critical Control Point, og kan oversættes som Risikoanalyse af kritiske kontrolpunkter, i daglig tale egenkontrol, er et system til sikring af fødevaresikkerheden, så vores kunder ikke bliver syge af vores produkter. Det er et lovkrav at vi skal kontrollere os selv og kunne dokumentere det. Der blev også afholdt et skadedyrskursus for HACCP gruppen, så de kan udføre skadedyrskontrol på fabrikkerne, siger Maria Berthelsen Winsløw, der underviste i begge emner.

Fødevarestyrelsen kommer endvidere på besøg og kontrollerer om anlæggene og fabrikkerne bruger egenkontrollen i det daglige.

En HACCP gruppe på en fabrik består typisk af en fabrikschef, kvalitetsleder, produktionschef, teknisk chef, indhandlingsleder og fryseleder. De afholder minimum fire dokumenterede møder hvert år. I det her tilfælde er de tre bygder slået sammen som én gruppe.

Tekst: bula@royalgreenland.com

Billeder


Spørg Royal Greenland

i
Skriv teksten fra billedet