Royal Greenland er meget tilfredse med at kunne meddele, at disse forhandlinger nu er blevet afsluttet, og at der er underskrevet en endelig aftale om salg af faciliteterne i Wilhelmshaven til de to investorer.

Køberne vil erhverve hele aktiekapitalen i Royal Greenland Seafood GmbH. Forud for den endelige overtagelsesdato vil Royal Greenland overføre stenbiderrogn aktiviteterne i Cuxhaven, Tyskland og de nye zip-lock/chain-pack produkter til andre forretningsenheder, da disse aktiviteter ikke er en del af transaktionen.

For at sikre at både Wilhelmshaven og Royal Greenlands øvrige forretningsaktiviteter i Europa vil være i stand til at fortsætte uden unødige afbrydelser, har parterne aftalt at opdele Royal Greenlands eksisterende salgsselskaber i Tyskland og Frankrig. Derfor vil alle Royal Greenlands og Wilhelmshaven fabrikkens kunder fortsat blive betjent af de meget erfarne salgsmedarbejdere, der i øjeblikket er ansat i Royal Greenland i Bremen og Paris.

Gennemførelsen af transaktionen er betinget af en række forhold. Royal Greenland og køberne forventer at disse vil være opfyldt senest ved udgangen af 2013.

Mikael Thinghuus, adm. direktør i Royal Greenland, siger: "Vi er yderst tilfredse med, at vi har fundet en ny ejer til vores aktiviteter i Wilhelmshaven. De nye ejere vil være i stand til at udvikle virksomheden til nye niveauer, som ikke ville have været muligt under Royal Greenlands ejerskab. Fremover vil vi have fokus på vores grønlandske og nordatlantiske aktiviteter".

De solgte aktiviteter udgør tæt på 40% af Royal Greenlands nuværende mængder, næsten 30% af Royal Greenlands omsætning og mere end 20% af koncernens medarbejdere.

"Salget vil i væsentlig grad skærpe Royal Greenlands profil som førende producent og sælger af nordatlantiske fiskeprodukter af høj kvalitet," fortsætter Thinghuus. "Dette er helt i tråd med vores strategi om at blive den nordatlantiske seafood champion."

Nuuk, 10. september 2013
Mikael Thinghuus

Om Royal Greenland
Royal Greenland opfylder behovene hos den moderne forbruger ved at kombinere vores unikke historie og vores høje standarder for kvalitet med de fineste fisk og skaldyr fra Grønland og resten af verden. Med vores brede produktsortiment tilbyder vi skaldyr og færdigvareprodukter til både detailhandlen og food service industrien. Vi er verdens største leverandør af koldtvandsrejer og grønlandske hellefisk og blandt Europas top ti seafoodproducenter.

Royal Greenland genererede en omsætning på DKK 5 mia. og et overskud efter skat på 136 mio. i 2011/12.

Om Sahara Investment Group Pte. Ltd og Meridian Investment Group Pte.
Ltd Sahara Investment Group Private Limited og Meridian Investment Group Pte. Ltd er begge
Singapore-baserede virksomheder. Selskaberne vil i fællesskab erhverve Royal Greenland Seafood GmbH, hvor majoriteten haves af en russisk investor, der har været involveret i fiskebranchen i mere end 18 år, primært i fangst og forarbejdning af sej og sild.


Billeder


Spørg Royal Greenland

i
Skriv teksten fra billedet