På en skala fra 1-100 ligger arbejdsglæden samlet set på 80, hvilket svarer til et meget højt niveau. I undersøgelsen har medarbejderne anonymt vurderet Royal Greenlands omdømme, deres nærmeste leder, samarbejdet, daglige arbejdsopgaver samt udviklingsmuligheder.

Resultatet af undersøgelsen er sammenlignet med syv andre større grønlandske virksomheder, der har anvendt samme undersøgelsesmetode. Samlet set er arbejdsglæden i Royal Greenland højere end øvrige virksomheder, som tilsammen har et arbejdsglædeindeks på 73 op imod et arbejdsglædeindeks på 80 i Royal Greenland.

- Resultaterne bekræfter os i, at de tiltag, vi har iværksat på en lang række områder inden for de senere år, har været rigtige. Den generelt meget positive tilbagemelding fra medarbejderne bekræfter os ligeledes i, at en lang og målrettet indsats på en række vigtige punkter belønner sig i form af en stigning i medarbejdertilfredshed. Endelig kan vi ikke undlade at nævne, at de meget positive resultater modbeviser den – til tider – lidt negative holdning blandt visse dele af befolkningen omkring, hvordan fiskeindustrien – og dermed også Royal Greenland A/S, er som arbejdsplads, udtaler direktionen.

Trods det opløftende resultat, er direktionen meget bevidst om, at rapporten giver klare fingerpeg om, at der er nogle områder, hvor der helt klart skal sættes ind med ekstra fokus, for at blive endnu bedre. Blandt disse kan blandt andet nævnes faglig og personlig udvikling og fysisk arbejdsmiljø.

Tilfredshedsundersøgelsen blev foretaget i samarbejde med Ennova, der er Nordens største leverandør af medarbejdermålinger. Ud af alle Royal Greenlands medarbejdere i Grønland har 80 procent svaret på undersøgelsen. HR & Akademichef Søren Olsen Damgaard er ovenud tilfreds med undersøgelsen og siger:

- I forhold til arbejdsglæde, samarbejde, omdømme, ledelse osv. ligger vi højt på alle para-metre. Medarbejderne er samlet set utroligt tilfredse med Royal Greenland. Og vi ligger højere end gennemsnittet af de øvrige grønlandske selskaber, som har lavet tilfredshedsundersøgelsen gennem selskabet Ennova. Det er et fantastisk skulderklap fra vores medarbejderes side, at de via en analyse, som de tilmed har udfyldt anonymt, giver selskabet så høje scorer, som de har gjort. Det kan vi kun være stolte af.

Billeder


Spørg Royal Greenland

i
Skriv teksten fra billedet