Fisker Edvard Petrussens fangst af en ordentlig kalorius af en helleflynder på 108 kg tog kegler hos indhandlerne på Royal Greenlands fabrik i Sisimiut, for det hører til sjældenhederne, at der bliver indhandlet så stort et eksemplar af slagsen. Fangstmanden virkede til gengæld upåvirket.

- Det er ikke første gang, jeg fanger en så stor helleflynder. Jeg har ovenikøbet tidligere fanget fire af samme størrelse på en gang ved mundingen af Kangerlussuaq. Så for mig er det ikke et særsyn at fange en så stor fisk, siger Edvard Petrussen.

Fangsten var ellers påtænkt at blive solgt på brættet, men Edvard besluttede at sælge kaloriussen til Royal Greenland, fordi det var weekend og han ønskede at sælge den, mens den stadig var frisk. Fisken blev solgt til et beløb, der svarer til 12 kasser torsk, og det er Edvard tilfreds med.

På billedet ser helleflynderen ud til at være på omkring to meter lang. Trods størrelsen voldte indhalingen af fisken intet videre problem for Edvard.

- Jeg plejer at tage mit spil til hjælp, når jeg skal hale noget tungere fangst ind, så det var ikke noget problem at hale fisken ind. Men jeg havde nær mistet fiskekrogen, da helleflynderen på et tidspunkt pludselig trak kraftigt i snoren, fortæller Edvard Petrussen.

Ifølge oplysningerne på internettet er helleflynderen den største af fladfiskene og kan blive over to meter lang, veje op mod 300 kilo, og den kan blive helt op til 60 år.

Tekst: Káte Hansen, kaha@royalgreenland.com

Foto: RG

Billeder


Spørg Royal Greenland

i
Skriv teksten fra billedet