Den grønlandske stenbider går nu ind i en proces for at blive certificeret. Certificeringsprocessen forventes at tage omkring 13 måneder, og går alt efter planen, kan stenbideren blive MSC-certificeret den 1. marts 2015.

Det er Sustainable Fisheries Greenland, der ansøger om certificering på vegne af alle fiskere med licens til at fange stenbider eller som har erhvervsjagtbevis i Grønland.

Royal Greenlands CSR ansvarlige, Lisbeth Due Schønemann-Paul, der repræsenterer virksomheden i Sustainable Fisheries Greenland siger:

- Royal Greenland er meget interesseret i, at stenbideren bliver certificeret, da vores primære kunder på stenbiderprodukter går efter det blå stempel dvs. MSC certificering. Disse lande er primært Frankrig, Sverige og Tyskland.

- WWF har desuden i visse lande sat stenbider på den røde liste, hvilket vi mener, er urimeligt for den grønlandske stenbider. Det blå bæredygtighedsstempel vil kunne flytte arten fra den røde del af listen til den grønne, og dermed vise omverdenen, at stenbiderfiskeriet er bæredygtigt.

I forbindelse med certificeringsprocessen ønsker et af verdens førende certificeringsorganer, DNV GL, som tidligere hed Det Norske Veritas og nu er sammenlagt med Germanischer Lloyd, at komme i dialog med organisationer og enkeltpersoner med interesse i fiskeriet. Interessenterne får dermed mulighed for at komme med relevant information om fiskeriet under certificering, møde certificeringsteamet eller blive opdateret med seneste nyt i forhold til certificeringsprocessen. Interessenterne kan skrive til guro.meldre.pedersen@dnvgl.com

Yderligere informationer om fiskeriets certificeringsproces kan findes på:

http://www.msc.org/track-a-fishery/fisheries-in-the-program/in-assessment/north-west-atlantic/greenland-lumpfish.

Marine Stewardship Council (MSC) er en uafhængig non-profit organisation. Deres mission er at bruge MSC mærket og deres fiskeri-certificeringsprogram til at bidrage til sundheden af verdens have gennem anerkendelse og belønning af bæredygtig fiskeripraksis, påvirke de valg, folk træffer, når de køber seafood og arbejde med partnere for at transformere seafood markedet, så det får et bæredygtigt grundlag.

Tekst: Káte Hansen, kaha@royalgreenland.com

Foto: John David Eriksen

Billeder


Spørg Royal Greenland

i
Skriv teksten fra billedet