Malou sender en stor tak til Royal Greenland for tilskuddet til opholdet i New Salem, North Dakota. Malous værtsfamilie var en skøn familie med mor, far og hele fem børn. Vi tager et udpluk af Malous mange oplevelser her:

- Ankomsten var fantastisk! Det var så vildt at se dem for 1. gang i virkeligheden! De var så glade og spændte ligesom jeg var. De første par uger var dage med smukke solnedgange og 30 graders varme med høj luftfugtighed, som jeg lige skulle vænne mig til. Vi tog til Medora og camperede sammen med min værtsforældres venner, som var meget søde ved mig. Vi tog foruden til Medora musical, det var fedt at se og høre country musik.

- September. Jeg fik lært nye venner at kende og begyndte at spille volleyball. Homecoming i skolen var anderledes og vi skulle klæde os ud hele ugen. Mandagen var pyjamas day, tirsdag 80’s, onsdag hero/celebrity, torsdag class color, fredag black and white Holstein color.

- Oktober. Halloween i USA var spændende at opleve. Jeg klædte mig ud som en army soldat, som jeg lånte af min værtsfar. Jeg fik prøvet trick and treat. Vi havde også en orienteringsmøde i Bismarck med andre udvekslingsstuderende fra de forskellige lande. Vi var i alt 17 udvekslingsstuderende fra North Dakota.

- November. Jeg og min værtsfamilie kørte til Wisconsin til min værtsfars forældre, for at fejre Thanksgiving med dem. Det var fyldt med lækkert mad på bordet samt STORT kalkun.

- December. Vi tog til Hawaii og tilbragte ti dage i sol og strand, ikke mindst dimission for min værtsbror, som gik på Honolulu Universitet. Lidt hjemve kunne jeg ikke løbe fra, fordi det snart var jul og nytårstid. 24. december skypede jeg med mine forældre, som fejrede julen. Min første jul uden min familie fra Grønland. Jeg var lykkelig over at åbne gaverne fra familien i Grønland tidligere end resten af min amerikanske familie, da det gav mig lidt trøst at være væk fra Grønland til jul. Heldigvis fejrede vi julen med grønlandske sange på cd og lækker mad, jeg og min skønne Familie Young. Det var en dejlig oplevelse som jeg vil huske længe.

- Nytåret fejrede vi på skolen, der var forskellige aktiviteter man kunne lave, såsom Wii og dans. Klokken 24 sagde vi fælles ’HAPPY NEW YEAR’ til alle. 2014! Januar, måneden hvor jeg blev 17 år. Jeg holdt ’17th birthday party’ for mine basketball kammerater. Det var hyggeligt og jeg fik gode gaver.

- Marts. Jeg startede på Track (løb på bane) og det var det bedste sport for mig. Track træning var hverdag efter skole. Det var meget fedt at prøve!

- April. En 6 dages plus tur til Californien med mange andre udvekslingsstuderende. Vi var bl.a. på Los Angeles Hollywood Sightseeing Tour, Hollywood Boulevard. Vi var alle vilde! Besøgte Universal studios og efterfølgende på Hard Rock Café Hollywood. Vi var også i Disneyland California, på et af parkerne Adventure Park. Prøvede de fleste aktiviteter!

- Maj. Prom (dans i skolen). Jeg fik ordnet hår og sminket. Min date Allen kom og hentede mig, vi kørte til skolen og fik taget billeder. Mange smukke unge mennesker med flotte kjoler og drengene med smoking. Dansen var meget hyggelig!

- Senere på måneden holdt jeg min præsentation om Grønland for min klasse. Mine kammarater var helt vilde. Der blev mange spørgsmål om Grønland efterfølgende. Inden min hjemtur til Grønland og op til min sidste skoledag, kørte vi i weekenden til South Dakota. Det var så smukt!

- 21. maj havde jeg sidste skoledag. 23. maj ankom min mor for at hente mig hjem til Grønland. Så kom dagen, hvor jeg skulle sige farvel til mine kære værtsforældre. Jeg havde meget blandede følelser og det kostede mange tårer. Jeg var meget spændt på at se alt og alle hjemme i Nuuk igen. Men samtidig havde jeg også lige sagt farvel til en masse mennesker som er blevet en del af mit liv i løbet af dette år.

- En ting der er sikker, er at dette år har været en oplevelse for livet og det er meget underligt at det hele er ovre nu. Jeg har oplevet den amerikanske kultur, og det i sig selv er jo fantastisk. En livsoplevelse som jeg har gemt på hjertet.

Malou tog på hjemvejen en tur til New York sammen med sin mor. Og nu venter 1. GU til august på Qeqqata Ilinniarnertuunngorfia. Malou Skifte glæder sig til endnu nye udfordringer.

Tekst: bula@royalgreenland.com

Billeder


Spørg Royal Greenland

i
Skriv teksten fra billedet