Selskabet fandt ud af ved åbningen, at der ikke var installeret fjernsyn i patientrummene, og bestyrelsen besluttede derfor, at sponsorere for indkøb og opsætningen af apparaterne med et beløb på 150.000 kr.

- Støtten til hjemmet fortsatte i 2013 med et tilsvarende beløb. I år er der således installeret 59 internetradioer i alle rum, samt et radioanlæg i fælles opholdsrum, ligesom der er indkøbt en massagestol. Man kan således i dag følge med i  KNR-radio og TV, siger Klaus T. Nedergaard og Karsten Jensen fra Royal Greenland.

Kræftpatient Ane Petersen har i flere år med jævne mellemrum fået behandling for sin kræftsygdom i Danmark. Hun (som de øvrige beboere på Det grønlandske Patienthjem) er oprigtig glad for donationerne.

- Særligt internetradioen har gjort en stor forskel for hendes ophold i Danmark, idet hun nu har mulighed for at høre direkte udsendelser fra KNR. For hende og de øvrige beboere betyder det i det daglige, at det derhjemme i Grønland er kommet meget tættere på – hvor de samtidig kan følge med i  nyhederne, og hvad der i øvrigt rører sig derhjemme, siger Stine Kilime Hansen, Centerchef i Det Grønlandske Patienthjem.

Resten af midlerne fra i år 2014 er blevet anvendt til oplevelsesture i bus, samt kulturelle arrangementer for patienterne i huset.

- Det Grønlandske Patienthjems beboere hilser mange gange Ice Trawl Greenlands ejere, og takker for uvurdelig bidrag og støtte, slutter Stine Kilime Hansen.

Ice Trawl Greenland A/S ejes af Royal Greenland A/S med 50 % og administreres ligeledes fra Royal Greenland. Ice Trawl Greenland har planer om, at fortsætte støtten på 150.000 kr. til hjemmet med samme beløb i de kommende år.

Tekst: bula@royalgreenland.com

Billedtekster fra venstre: Ane Petersen benytter massagestolen, Marie og Inger ordner ammassaat, og beboere fra patienhjemmet på tur til Langelinie.

Billeder


Spørg Royal Greenland

i
Skriv teksten fra billedet