Kursusdeltagerne i forarbejdning af hellefisk kom tilbage til Maniitsoq d. 10 oktober. De har fået forarbejdningsmetoden forklaret helt fra bunden af. Kurset blev afholdt i fabrikken, hvor kursusdeltagerne har fået en del faglig indsigt af habile medarbejdere.

- Vi havde forestillet forarbjedning af hellefisk, som en stor udfordring og havde nærmest ikke turde at beskæftige os med det, da vi normalt har med torskeproduktion at gøre. Vi har større tiltro til os selv efter kursusopholdet i Qasigiannguit, da vi føler, at vi nu kan udføre helleproduktion på egen hånd helt fra bunden af. Vi har lært meget af kursusudbydernes erfaringer, og kursusforløbet har været til stor gavn for os alle, hvilket vi er meget tilfredse med og har modtaget med stor taknemmelighed, siger Karl Olsen, formand i fabrikken i Maniitsoq.

Fabriksmedarbejdere i Maniitsoq blev sendt til Qasigiannguit, så de kunne få mulighed for at lære forarbejdningsmetoden af hellefisk før hellefiskproduktionen bliver sat i gang i fabrikken i Maniitsoq.

-To fabriksmedarbejdere i Qasigiannguit fra hellefiskproduktionen, som skal bistå under startprocessen, ankommer til Maniitsoq i denne uge, og det er meningen, at vi skal drage en stor fordel af dem, når vi går i gang med hellefiskproduktionen. Jeg kan hermed meddele, at vi er rede til at starte hellefiskproduktionen, siger Pele Nathansen, fabrikschef i Maniitsoq.

Tekst: erre@royalgreenland.com

Billeder


Spørg Royal Greenland

i
Skriv teksten fra billedet