Vi har tidligere her på Royalgreenland.gl fortalt om Arnaq Jensen og hendes kusine Riikke Jensen fra bygden Saqqaq, der fra 1. februar og frem til ultimo marts har arbejdet som frivillige i et børnehjem, fritidshjem og børnehave for børn af mindre bemidlede forældre i Cuzco.

De to eventyrlystne unge kvinder fik muligheden for at arbejde som frivillige i Cuzco via organisationen Saveaheart.dk og et sponsorat fra Royal Greenland.

Arnaq Jensen og hendes kusine er nu tilbage i bygden Saqqaq, hvor Arnaq under sin pause efter endt GU uddannelse arbejder som timelærer i bygden.

- Selv om jeg kort efter ankomsten til Cuzco fik en salmonella forgiftning og var indlagt på det lokale sygehus i fire dage, har jeg virkelig fået rigtig meget ud af mit ophold i Cuzco, hvor jeg arbejdede i et fritidshjem og senere i en børnehave, fortæller Arnaq Jensen der er kommet helt over salmonella infektionen.

- Jeg fik et indblik i befolkningens hverdag i Cuzco, og jeg fik et tæt og varmt forhold til børnene hvor jeg blev involveret i deres daglige liv. Derfor var det også svært at forlade børnene. Men alting har en ende og jeg er dybt taknemmelig for, at have fået muligheden for at arbejde som frivillig i et fremmed land, siger Arnaq Jensen.

En by med kontraster

- Inden afrejsen til Cuzco havde jeg ingen viden om livet i byen, men efter to måneders ophold har jeg fundet ud af, at de lever lang bedre end jeg forestillede mig, siger Arnaq og fortsætter:

- Men jeg oplevede også fattigdommen blandt befolkningen. Blandt andet er det et almindeligt syn at se frysende børn i laset tøj, der sælger forskellige varer på gaden for at overleve. Det var hård at se, også selv om jeg var forberedt på at skulle opleve skyggesiden af livet i en by som Cuzco der er en turistby, fordi det er en historisk by.

Arnaq og Riikke fik da også, når de havde fri i weekender mulighed for at se spændende turistattraktioner og andre byer i Peru.

- Vi fik mulighed for at se forskellige turistattraktioner som Machu Picchu der er en præ-colombiansk by der er placeret 2.057 meters højde. Vi fik også set landets næststørste by Arequipa, stranden i Mollendo, søen Titicaca i Puno, Amazonas i Puerto Maldonado samt ørkenen Huacachina i Ica.

- Det har været en stor oplevelse at arbejde som frivillig i Cuzco, og jeg ville gøre det hele om igen, hvis jeg fik muligheden, siger Arnaq Jensen der på vejen hjem til Grønland tog på påskeferie til London, hvor hun blandt andet fik set en fodboldkamp mellem fodboldklubberne Arsenal og Liverpool.

Tekst: Inga Egede, ineg@royalgreenland.com

Foto: Arnaq Jensen

Billeder


Spørg Royal Greenland

i
Skriv teksten fra billedet