- Instruktionskurset i at benytte en hydraulisk ophaler var en stor succes. Deltagende fangere og fiskere viste stor interesse i det moderne redskab, der letter fiskeres arbejde ved hellefiskeri og viste sig at være velegnet til fiskeri på isen ved Qaanaaq, siger fiskerikonsulent i Royal Greenland Therkel Mathiassen.

Inughuit Seafood A/S, der ejes af fiskere i Qaanaaq og Royal Greenland, har i samarbejde med KNAPK samt Erhvervsudvalget i Qaasuitsup Kommunea arrangereret instruktionskurset i brugen af hydraulik Oilwind 07-14 i Qaanaaq i dagene 8. til 15. april.

Stor deltagelse og interesse

- I forhold til befolkningsantallet og antallet af fiskere i Qaanaaq vil jeg betegne fremmødet og deltagelse under instruktionsdagene for at være stor. Cirka 20 fiskere deltog i alle dagene, mens der andre dage kom helt op til 30 fiskere, så interessen var stor.

- Instruktionsdagene var arrangeret ved fremvisning og teori i at benytte redskabet hydraulik Oilwind 07-14, og senere praktisk benyttelse af redskabet under hellefiskeri på isen, siger Therkel Mathiassen.

Therkel Mathiassen vurderer, at overgangen fra fangererhvervet til fiskeri går godt i Qaanaaq.

- Interessen og deltagelsen under introduktionsdagene og fiskernes omhu med deres fangst viser, at ovegangen fra fangererhvervet til fiskeri går godt i Qaanaaq. Fiskerne er interesseret i at fange så stor fangst som muligt, og de er omhyggelige med fangsten af hellefisk, der skal indhandles. De gør meget ud af forarbejdningen af hellefisken, så den får en god kvalitet, når fangsten indhandles. Det viser, at overgangen fra fanger- til fiskerierhvervet går godt i Qaanaaq, vurderer Therkel Mathiassen.

Tekst: Inga Egede, ineg@royalgreenland.com

Foto: Therkel Mathiassen

Billeder


Spørg Royal Greenland

i
Skriv teksten fra billedet