- Vi har været nødsaget til at ansætte sæsonarbejdere fra Kullorsuaq, da 15 af vores fabriksmedarbejdere blev besætningsmedlemmer i indhandlingsskibe. Men nogle af sæsonarbejderne fra Kullorsuaq syntes, at det var hårdt at arbejde i fabrikken, og andre har været nødt til at stoppe med at arbejde, fordi de skulle på skoleophold, siger fabrikschef i Uummannaq Kirsten Jensen.

De 15 besætningsmedlemmer i indhandlingsskibene i denne sommer er rutinerede fabriksmedarbejdere, som har været ansatte i fabrikken i Uummannaq. Arbejdstiderne i fabrikken blev ændret, da sæsonarbejderne fra Kullorsuaq begyndte at arbejde.

- Aftenvagter blev indført med to arbejdshold, hvilket har været til stor nytte, men aftenvagterne blev ophørt, da vi fandt ud af, at produkterne var blevet etiketteret forkert. På trods af det, produceres der stadig ca. 30 tons om dagen. Vi fandt ud af, at vi stadig kan producere ca. 30 tons om dagen, selvom aftenvagterne er blevet ophørt, hvorfor vi er tilfredse med den nuværende arbejdskraft, understreger Kirsten Jensen.

Udfordrende arbejde

Sæsonarbejderne fra Kullorsuaq er arbejdsledige, som startede med at arbejde i starten af juli. I starten arbejdede sæsonarbejderne seks timer om dagen, så de ikke skulle slide hårdt i den. Da de sidenhen begyndte at arbejde otte timer om dagen, fandt de ud af, det var et udfordrende arbejde, siger Kirsten Jensen.

- Der er nu mere end 30 fabriksmedarbejdere. Der er i alt 72 ansatte, herunder rengøringsmedarbejdere, aftensmedarbejdere, der udfører indfrysning af produkter, indhandlingsmedarbejdere, kontormedarbejdere, smede, kantinemedarbejdere, laboratoriemedarbejdere og vaskerimedarbejdere.

- Hvis indhandlingsskibe, der er ejet af interessentgrupper, ikke skal være bremseklodser for arbejdskraften i fabrikken i Uummannaq, er det ønskeligt, at de ankommer med bemanding i forvejen, siger Kirsten Jensen.

Tekst: Nathan Kreutzmann, nakr@royalgreenland.com

Foto: Kirsten Jensen

Billeder


Spørg Royal Greenland

i
Skriv teksten fra billedet