- Vi mangler at få klargjort dele af udstyret inden vi kan komme i gang med at producere maskintørret torsk, men jeg formoder, at vi er klar til at gå i gang med at tørre torsk i næste uge, siger fabrikschef i Royal Greenlands fiskefabrik Lisbeth Østergaard.

Da Royal Greenland i 2013 overtog fiskefabrikken i Maniitsoq fra Arctic Greenfood producerede man tørfisk på det daværende udstyr. Men det stoppede, da man i efteråret 2014 ombyggede fabrikken til produktion af hellefisk og produktion af det nye produkt Nutaaq* Cod der er en specielfremstillet torskefilet. Fabrikken i Maniitsoq har nu fået opgraderet udstyret til tørring af torsk, og nu startes produktionen op igen.

Oplært i Nuuk

- Vi har fået oplært en af vore medarbejdere i at behandle maskintørret torsk i Royal Greenlands fiskefabrik i Nuuk. Han skal nu stå for produktion af tørfisk og det skal ske i samråd med fabrikken i Nuuk, siger Lisbeth Østergaard.

Pavia Kristiansen der efter et kursus i Nuuk nu skal stå for produktionen af tørfisk fortæller, at de endnu ikke er helt klar over produktionskapaciteten da tørrekabinerne er ændrede efter renovering, og at processen stadig fastlægges.

- Produktionen af tørfisk kræver forsigtighed og præcision. Derfor skal jeg udføre opgaven sammen med to eller tre medarbejdere. Tørrekabinerne hvor torsken efter et saltbad skal tørres i, skal have en bestemt temperatur. Tørringen tager cirka en uge, fortæller Pavia Kristiansen, der er meget stolt og beæret over, at han nu har fået opgaven til at producere tørfisk.

- Jeg er stolt og beæret over at have fået opgaven. Det er første gang jeg skal udføre sådan en stor opgave, det er spændende og udfordrende siger Pavia Kristiansen.

Salgschef i Royal Greenlands Hjemmemarked Malik Hegelund Olsen oplyser, at efterspørgslen efter tørret torsk er stigende.

Tekst: Inga Egede, ineg@royalgreenland.com

Foto: RG

Billeder


Spørg Royal Greenland

i
Skriv teksten fra billedet