For dem bliver juledagene ganske almindelige arbejdsdage, med skifteholdsarbejde på seks timer af gangen. Dog, skal besætningsmedlemmerne om bord på fem af Royal Greenlands trawlere fejre julen med gaver og god mad til jul og nytår.

129 besætningsmedlemmer om bord på fem af Royal Greenlands trawlere skal holde jul ude på havet.

Vi har besøgt trawleren Qaqqatsiaq da den var i havn inden jul. Chefkokken om bord på Qaqqatsiaq siger, at han at han vil servere dejlig spise for de arbejdende søfolk i juledagende.

- Ja, besætningsmedlemmerne skal have god mad og vi får da også gaver fra både Royal Greenland og Sømandshjemmet i Nuuk, siger kok i Qaqqatsiaq Kasper Nielsen.

Julepyntet messe

Og de får god mad, disse 23 mand og én kvinde og én kontrollør ombord på Qaqqatsiaq.

- 24. december skal jeg servere andesteg med rødkål og ris a la mande og sodavand. Da det jo er en helt almindelige arbejdsdage for os ombord, skal hele besætningen på 24 ikke spise sammen, men i to hold som vi plejer. Så klokken 18:00 skal jeg servere julemiddag for det første hold og klokken 18:30 for det andet hold.

Og julemiddagen indtages i en julepyntet messe, hvor der også i juletiden serveres friskbagte småkager og juleslik.

- Vores messepige Helga skal nok sørge for, at der bliver julehygge i messen, så det skal nok blive en hyggelig jul. Efter julemiddagen får vi alle julegaver, fortæller kokken der skal fejre sin tredje jul om bord på Qaqqatsiaq.

25. december skal besætningen om bord på Qaqqatsiaq have lammekoteletter med bagt selleri, tomatsky med rosmarin og hvidløg.

- Nytårsaften skal besætningen have T - bone af moskus okse, som vi har købt af den kvindelig fanger i Sisimiut Johanne Bech. Derefter skal jeg servere kransekage, siger Kasper Nielsen.

Vi ønsker alle mand om bord på trawlerne Qaqqatsiaq, Nataarnaq, Akamalik, Sisimiut, Tuugaalik samt andre besætningsmedlemmer der fejrer jul og nytår på havet en rigtig Glædelig Jul og et Godt Nytår.

Tekst: Inga Egede, ineg@royalgreenland.com

Foto: John Davide Eriksen

Billeder


Spørg Royal Greenland

i
Skriv teksten fra billedet