Royal Greenland har fornøjelsen af at kunne annoncere virksomhedens investering i den canadiske fiskeproducent Quin-Sea Fisheries Limited.

Royal Greenland er en vertikalt integreret fiskeri-, produktions- og salgsvirksomhed med fokus på vildtfanget fisk og skaldyr i Nordatlanten. Med en omsætning på omkring 5 milliarder kroner er Royal Greenland verdens største virksomhed inden for koldtvandsrejer, grønlandsk hellefisk og stenbiderrogn.

Quin-Sea Fisheries forarbejder og sælger årligt mere end 11.000 ton hovedsageligt krabber og koldtvandsrejer, suppleret med mindre mængder konksnegle, søagurk, lodde og torsk. Virksomheden driver seks landbaserede fabrikker, har en årlig omsætning på mere end 60 millioner CAD og beskæftiger omkring 700 mennesker i højsæsonen.

Quin-Sea Fisheries ejes og ledes af Fred Hopkins og Derrick Philpott, som begge fortsætter i virksomheden. Quin-Sea Fisheries er kendt for sit stærke lederteam og tætte forhold til lokale fiskere i Newfoundland og Labrador. Både Derrick og Fred er begejstrede over det nye partnerskab med en så velrenommeret markedsleder som Royal Greenland. Derrick og Fred udtaler:

- Vi ser store muligheder for en videreudvikling af fiskeindustrien i Newfoundland og Labrador gennem samarbejdet med Royal Greenland. Det er vigtigt for virksomhedens fortsatte vækst, at den lokale fiskeindustri bliver ved med at have fremgang, og vi er klar til at arbejde sammen med Royal Greenland for at nå dette mål.

Royal Greenlands administrerende direktør, Mikael Thinghuus, siger:

- I løbet af de seneste måneder har vi lært Fred og Derrick og Quin-Sea rigtig godt at kende, og vi er helt overbeviste om, at de to virksomheder er et perfekt match. Begge virksomheder bygger på en indgående viden om kystfiskeri og forarbejdning samt en dyb respekt for de lokalsamfund, hvor vores leverandører og medarbejdere bor og arbejder.

- Vi forudser en lang række fordele ved denne investering. Mens Quin-Seas produkter på den ene side får adgang til Royal Greenlands omfattende, internationale salgsorganisation, kan vi på den anden side drage fordel af adgangen til Quin-Seas produkter samt deres viden om de arter, som på nuværende tidspunkt ikke fiskes i Grønland, nemlig konksnegle og søpølser.

Thinghuus fortsætter:

- Vi er nok alle tilbøjelige til at opfatte andre virksomheder, der fisker, producerer og sælger de samme arter som os, som vores største konkurrenter. Men i min optik er det en stor fejl, en som jeg gerne indrømmer, at vi hos Royal Greenland har gjort os lige så skyldige i som nogen anden. I virkeligheden er vores største konkurrenter andre typer fisk og skaldyr - f.eks. skifter forbrugerne mellem koldt- og varmtvandsrejer og nogle gange helt andre proteinkilder såsom kylling, svinekød og oksekød.

- Vores branche er meget opsplittet. Selv de større virksomheder tager sig små ud i sammenligning med de store detail- og engroskunders købekraft. Hvis vi vil investere i udviklingen af de eksisterende markeder og opbygningen af nye, er det afgørende, at vi konsoliderer os og samarbejder inden for vores kernearter. Konsolideringen og samarbejdet skal ske på tværs af nationale grænser, som er af begrænset interesse for både fisk og forbrugere. Vi anser denne investering i Quin-Sea Fisheries som det første vigtige skridt i den retning med hensyn til Royal Greenlands kernearter.

Royal Greenlands investering er betinget af en godkendelse af ”Provincial Government of Newfoundland and Labrador” i forbindelse med "Change of operator" for de forarbejdningslicenser, Quin-Sea Fisheries Limited er indehaver af.

Nuuk, 3. december 2015

Mikael Thinghuus
Administrerende direktør, Royal Greenland

Billeder


Spørg Royal Greenland

i
Skriv teksten fra billedet