- Vi bruger meget vand når vi producerer hoved – og halekappede hellefisk. Vi blev derfor orienteret af Nukissiorfiit, at vi bruger for meget vand i fiskefabrikken. Derfor begyndte vi at indfryse hele hellefisk, siger fabrikschef i Royal Greenlands fiskefabrik i Ukkusissat Johanne Knudsen Samuelsen.

Der er 14 fabriksmedarbejdere i Ukkusissat fiskefabrik, men fabrikschefen siger, at de ikke kan komme udenom hjemsendelse af fabriksmedarbejdere på grund af vandmangel.

- Produktionen går hurtigere når vi indfryser hele hellefisk, og arbejdsopgaverne er færre. Det vil medføre at, fire fabriksmedarbejdere vil blive sendt hjem i januar eller februar, siger Johanne Knudsen Samuelsen.

Påvirker ikke fiskere

Fiskere i Ukkusissat indhandler hellefisk hele året. Vandmangelen vil det ikke påvirke fiskernes indhandlingsmuligheder.

- Indhandling af hellefisk kører fortsat. Fiskeområderne er nu is belagt, og der fiskes hellefisk. Vi mangler ikke råvarer, og da der stadigvæk er plads i vores fryselager, er vi ikke bekymret for, at lageret bliver fyldt op, siger Johanne Knudsen Samuelsen.

Tekst: Nathan Kreutzmann, nakr@royalgreenland.com

Foto: Johanne Knudsen Samuelsen

Billeder


Spørg Royal Greenland

i
Skriv teksten fra billedet