Royal Greenlands fiskefabrik i Uummannaq indhandler primært hellefisk men også torsk. Hellefisken bearbejdes som hovedkappet samt fileter. Mindre hellefisk og torsk nedfryses som hele.

Inden islægningen var cirka 40 personer beskæftiget i fabrikken, men efter islægningen beskæftiger fabrikken nu næsten det dobbelte.

- Lige i øjeblikket er 74 personer beskæftiget i fabrikken. Der er et morgen-og eftermiddagshold og naturligvis det øvrige personale indenfor rengøring, kontor, laboranter med mere.

- Det er sikkert, at den øgede produktion i fabrikken har medført færre arbejdsløse i byen. Så den stigende produktion har sikkert også haft en god indflydelse på kommunens økonomi, siger Kirsten Nielsen Jensen, der dog siger, at de indimellem har problemer med at skaffe arbejdskraft nok til fabrikken.

- Jeg bemærker, at det er blevet sværere at skaffe arbejdskraft nok til fabrikken. Men vi prøver at løse problemet ved samtaler med enkelte medarbejdere og det ender som regel med, at medarbejdernes fremmøde forbedres, fortæller Kirsten Nielsen Jensen.

I Januar måned stod 141 personer registreret som arbejdsøgende i Uummannaq.  27. februar står 35 personer registreret som arbejdssøgende.

Tekst: Inga Egede, ineg@royalgreenland.com

Foto: Kirsten Nielsen Jensen

Billeder


Spørg Royal Greenland

i
Skriv teksten fra billedet