Shimoda Takaaki har været en af de fremmeste repræsentanter for Grønlands seafood eksport til Japan, særligt i forhold til at fremme og udvikle samhandlen og handelsrelationerne.

Shimoda Takaaki har stået i spidsen for Royal Greenlands salgskontor i Japan i 26 år og har haft en stor betydning for udbredelsen af kendskabet til Grønland i Japan hos vigtige aktører inden for Grønlands fiskeeksport.

Formand for Inatsisartut Lars Emil Johansen holdt tale og fremhævede følgende:

- I 1988 etablerede Royal Greenland et salgsselskab i Japan. Alle årene under din ledelse og takket være dig og din innovative og ihærdige indsats, er selskabet i dag et datterselskab og det selskab, der bidrager mest til Royal Greenlands overskud pr. kg solgte vare.

- Japanere er kendt for deres kvalitetsbevidsthed og deres glæde over fiskeprodukter, og du har som en af de få japanske sælgere introduceret den grønlandske hellefisk på det japanske marked. Sidenhen har du også introduceret koldtvandsrejer, snekrabber, rødfisk og senest stenbiderrogn. Det lykkedes så godt, at du Shimoda har præsteret at øge datterselskabets omsætning til over ½ milliard kroner.

- Inatsisartuts formandskab takker dig mange gange for din indsats og belønner dig med en Nersornaat i sølv.

I sin takketale udtrykte Shimoda Takaaki sin værdsættelse af prisen, som han følte sig beæret over at modtage. Han takkede samtidig sin familie for deres støtte i hans arbejde og takkede ligeledes sine kolleger og Royal Greenland for deres opbakning i hverdagen.

Uddelingen af hædersbevisningen foregik i dag onsdag den 11. februar kl. 14.00 på Royal Greenlands hovedkontor.

Tekst: Káte Hansen, kaha@royalgreenland.com

Foto: John David Eriksen

Billeder


Spørg Royal Greenland

i
Skriv teksten fra billedet