Skipper på Lomur Hans Lennert måtte tage den svære beslutning om at stoppe rejefiskeriet, indtil issituationen gør det muligt.

- Vi havde ligget i havn en uge på grund af en skade, da vi sejlede ud den 29. januar. Allerede efter et døgn på fiskestedet måtte vi retur til Ilulissat, fordi vi ikke kan fiske på grund af fast is i området, fortæller Hans Lennert og fortæller, at ejerne besluttede, at trawleren skulle blive i Ilulissat.

- Vi kunne have valgt at fortsætte fiskeriet i sydligere områder uden fast is, men da rejekvoten for i år er blevet mindre, besluttede ejerne, at Lomur skulle blive i havn i Ilulissat, indtil issituationen gør det muligt at fiske igen.

Besætningsmedlemmerne på ti personer bortset fra to skibsmontører holder nu fri i deres respektive hjembyer, indtil de igen kan komme ud at fiske igen.

- Det er meget beklageligt, at fiskerne ikke kan tjene penge, og at vi i fælleskab ikke kan tjene penge til både ejerne og samfundet. Det er jo ikke kun fiskerne om bord, der ikke tjener penge ved at vi ikke kan fiske rejer. Også andre rejefiskere har stoppet fiskeriet i Disko Bugten, og det har medført, at fabriksarbejdere i rejefabrikken også er blevet sendt hjem, siger Hans Lennert.

Trawleren Lomur ejes af Gaia Fish Aps der ejes af Ice Trawl Aps og Royal Greenland A/S.

Tekst: Inga Egede, ineg@royalgreenland.com

Foto: Hans Lennert

Billeder


Spørg Royal Greenland

i
Skriv teksten fra billedet