- Det tørrede torsk, der nu er afsendt til hjemmemarkedssalg har ligget til tørre i tørrehuse i omkring to måneder. Vi har nu afsendt sæsonens første produkt til Nuuk pakket ind i scantainere, fortæller anlægsleder i Kangaamiut Peter Kreutzmann.

Det meste af torsken der er lagt til tørre er fanget ved langline- og garnfiskeri i fjordene ved Kangaamiut, mens noget af torsken er sendt fra Paamiut fiskefabrik.

Sidste sæson der varede fra oktober til marts 2014 fik Royal Greenlands afdeling for hjemmemarked produceret omkring ti tons vintertørret torsk, hvoraf de otte tons blev tørret i Kangaamiut fiskefabrik.

- Vi håber, at kunne producere otte tons vintertørret torsk i denne sæson også. I november måned måtte vi desværre kassere sæsonens første tørrede torsk, hvor vi havde et udsmid på cirka 900 kilo, fordi tørring mislykkedes på grund af tøvejr. Derfor er det kun vejret der bestemmer, om vi når vort mål, siger Peter Kreutzmann.

Royal Greenland har indtil denne sæson haft kapacitet til at producere vintertørret torsk i tørrehuse Kangaamiut og Uummannaq, hvor sidste års produktion er blevet produceret. Men fra denne sæson har Royal Greenland efter overtagelsen af anlæg fra Arctic Green Food nu mulighed for at frysetørre torsk i anlæg i bygderne Atto, Ikamiut og Akunaaq. Derfor satser Royal Greenland nu på, at fordoble produktion af vintertørret torsk.

- Vi satser på at få produceret omkring tyve tons vintertørret torsk i denne sæson. Desværre har tørring af vintertørret torsk været besværliggjort af tøvejr i de seneste år, hvor vi desværre har haft en del udsmid. Så, alt afhænger af vejret om vi når vort mål, siger Malik Hegelund Olsen.

Tekst: Inga Egede, ineg@royalgreenland

Foto: Peter Kreutzmann

Billeder


Spørg Royal Greenland

i
Skriv teksten fra billedet