Travlheden uden for Royal Greenlands produktionsanlæg i Ikerasak vækker opsigt. En gravko er nemlig gået i gang med at grave, hvor fundamentet til tilbygningen af frostlageret skal ligge. I dag er frostlagerets kapacitet på 80 tons, og når tilbygningen står færdig til efteråret, vil kapaciteten være fordoblet.

- Især om vinteren bliver vores frostlager hurtigt fyldt op, og selvom vi har mulighed for hurtigere afskibning om sommeren, så er pladsmanglen af frostvarer også en udfordring om sommeren. Vi ser derfor frem til at kunne modtage langt flere landinger af fisk allerede til efteråret, siger driftschef for hellefisk i Diskobugt området Niels Ole Møller.

I dag produceres der op til 10 tons færdigvarer i anlægget i Ikerasak per døgn. Pladsmulighederne i frostlager vil dog være afgørende for, hvor meget fiskerne kan indhandle, idet der mængdemæssigt kan nedfryses mere filetprodukter end hele hellefisk.

Der kan være to ansatte i lavsæsonen og op til 25 ansatte i højsæsonen i anlægget i Ikerasak. Udvidelsen af frostlageret vil ikke betyde flere ansættelser af medarbejdere.

Tekst: Káte Hansen, kaha@royalgreenland.com

Foto: RG

Billeder


Spørg Royal Greenland

i
Skriv teksten fra billedet