- Det var et afslappet besøg, hvor Dronningen viste interesse for vort produktion og stillede mange spørgsmål. Hun var især interesseret i at vide, hvilken indvirkning fabrikken havde på bysamfundet, hvornår der er stenbidersæson og på produktionen af Royal Greenlands nye tiltag af filetproduktion af Nutaaq * Cod, som jo er en ny produktionsform af torskefileter her på fabrikken, siger fabrikschef Lisbeth Østergaard.

- Dronningen var generelt positiv og afslappet og var glad for, at personalet var til stede under besøget. Og selv om programmet for besøget var slut, så satte Hendes Majestæt og hendes følge sig i kantinen og fik sig en kop kaffe i kantinen, hvor hele følget fortsatte med at stille spørgsmål vedrørende vort produktion, siger Lisbeth Østergaard og fortsætter:

- Personalet på fabrikken var rigtig glade for besøget og der var en dejlig, afslappet stemning. Jeg selv var lidt nervøs i starten af besøget, men Dronningens afslappede personlighed og interesse tøede op på stemningen, så der var en behagelig stemning under besøget, der varede i cirka 45 minutter, fortæller Lisbeth Østergaard.

Medens Dronningen var på besøg i Royal Greenlands fiskefabrik i Maniitsoq var Prins Henrik på besøg hos det private fisk- og kødproducent Lilleholm Food Aps.

Efter besøget på Royal Greenlands fiskefabrik, var viceborgmester i Qeqqata Kommunia Gedion Lyberth vært for Regentparret, deres følge samt byens spidser i Hotel Maniitsoq, hvor der blev serveret Nutaaq* Cod for gæsterne.

Tekst: Inga Egede, ineg@royalgreenland.com

Foto: RG Maniitsoq

Billeder


Spørg Royal Greenland

i
Skriv teksten fra billedet