Ni unge medarbejdere i uddannelse
Ni unge medarbejdere i Royal Greenland er blevet optaget på procestekniker uddannelsen på Levnedsmiddelskolen Inuili i Narsaq fra august 2015. Den allerede eksisterende uddannelse skal tilpasses med speciale indenfor fiskeriteknologi. Uddannelsen vil bane vejen til mulighed for en videreuddannelse som fiskeriteknolog i Danmark, eller en ledende stilling indenfor produktionen i Royal Greenlands fabrikker for de unge der er mellem 20 og 30 år.
- Muligheden for en uddannelse som procestekniker med speciale indenfor fiskeriteknologi åbner døre for mig. Jeg er rigtig glad for, at jeg langt om længe skal i gang med en uddannelse der passer til mig. Så ja, jeg er klar til at gå i gang, det siger 23 årige Frederik Kristiansen. Han har i de sidste 1 ½ år arbejdet som holdleder i indhandlingen i Royal Greenlands fiskefabrik i Paamiut. Han er én af de ni unge der er optaget på uddannelsen som procestekniker med speciale indenfor fiskeriteknologi.
De unge der nu får mulighede for uddannelse arbejder til dagligt som ufaglærte på Royal Greenlands fiskefabrikker på kysten mens andre som besætningsmedlemmer ombord på Royal Greenlands trawlere.
- Royal Greenlands HR afdeling, Inuili og Departement for Uddannelse, har i fællesskab banet vejen for, at de unge medarbejdere i Royal Greenland kan komme i uddannelse på Procesteknikeruddannelsen. Når de unge har gennemført procesteknikeruddannelsen med speciale indenfor fiskeriteknologi, får de en mulighed for at komme på videreuddannelse som fiskeriteknolog i Danmark, siger Hr konsulent i Royal Greenland Adolf Egede.
Undervises indenfor fiskeindustrien
Uddannelsen der varer to år, giver almindeligvis kompetence til, at arbejde i fødevareindustrien, men Inuili tilrettelægger uddannelsen efter de unges behov. Så uddannelsen som procestekniker med speciale indenfor fiskeriteknologi for de ni unge medarbejdere i Royal Greenland, vil blive tilrettelagt efter behovet i fiskerindustrien. Efter det første år vil de unge udelukkende blive undervist i fiskerifag som relaterer til fiskeriteknologi uddannelsen. Dette vil blandt andet foregå i samarbejde med faglærere fra Fiskeriteknologuddannelsen i Holstebro.
- Jeg er så glad for mit job, så jeg vil meget gerne i uddannelse indenfor fiskeindustrien. Jeg vil, når jeg er færdig som procestekniker i videreuddannelse som fiskeriteknolog, siger Frederik Kristiansen, der har en GU uddannelse bag sig.
- At vi får uddannede indenfor produktionen i Royal Greenlands og efterfølgende udvikler dem som ledere, vil lette ledelsesarbejdet og dermed produktionen i Royal Greenlands fabrikker. Så det er en stor lettelse, at det lykkedes, at få tilrettelagt en uddannelse der passer til fiskeindustrien. Vi kan endelig få flere medarbejdere i uddannelse, siger Hr konsulent i Royal Greenland Adolf Egede.
Da 27 unge i Royal Greenlands fiskeriflåde og landbaserede arbejdspladser allerede er i gang med en uddannelse, vil i alt 36 medarbejdere i Royal Greenland være under uddannelse fra august 2015.
Tekst: Inga Egede, ineg@royalgreenland.com
Foto: RG