- Dette er hidtil en rekordfangst, fordi 110 tons torsk er, hvad fartøjer i denne størrelse normalt plejer at indhandle på en hel sæson under bundgarnsfiskeri, siger fiskerikonsulent i Royal Greenland Siverth Amondsen.

Indsættelse af trawleren Sisimiut som indhandlingsskip påbegyndte den 12. juni.

Indtil videre har elleve kuttere fra Qaqortoq i syd til Nuuk i nord indhandlet 551 tons og 200 kilo levende torsk til Sisimiut. Trawleren Sisimiut er frem til den 8. juli indhandlingsskib for fiskere, der er på bundgarnsfiskeri i området ved Qeqertarsuatsiaat.

Det er tredje år i træk, at bundgarnsfiskere indhandler levende torsk til Sisimiut, hvor de produceres til fileter.

- Fiskerne sorterer de små fisk samt andre fiskearter fra, inden fangsten af torsk kommes i store net, hvor de holdes levende indtil indhandlingsskibet når frem til fiskeområdet. Det indhandlede torsk produceres til fileter ombord på indhandlingsskibet, fortæller Siverth Amondsen, og fortsætter:

- Det startede trægt i år, men siden er det gået så godt, at der nu fanges torsk i rekordstore mængder, siger Siverth Amondsen.

Trawleren Sisimiut stopper som indhandlingsskib ved Qerqertarsuatsiaat den 8. juli, fordi trawleren efter planen, skal på videre færd med fiskeri på egne kvoter i andre fiskerifelter.

Tekst: Inga Egede
Foto: RG

Billeder


Spørg Royal Greenland

i
Skriv teksten fra billedet