ACR løbet der oprindeligt er et tre dages løb med en strækning på i alt 160 kilometer blev i år afbrudt efter løbets anden dag på grund af dårligt vejr. Mark Bak Sørensen, der er controller i Royal Greenland i Nuuk, der deltog i et ACR løb for første gang, besluttede allerede på første løbedag at løbe den korte distance på 100 kilometer.

- Min deltagelse i Arctic Circle Race fik en kaotisk start. På grund af dårligt vejr måtte vi overnatte i Kangerlussuaq og ankom til Sisimiut halvanden time før løbets start. Det skabte en masse kaos, også fordi jeg som planlagt ikke fik hjælp til at smøre mine ski af Martin Møller om torsdagen. Jeg fik dog lidt fif af en anden fredag morgen og jeg fik faktisk alligevel en god start på løbet.

- Men inden længe fandt jeg ud af, at jeg havde fået købt for små langrendsstøvler. Jeg fik smerter i fødderne og derfor valgte jeg allerede på den første dag at fravælge den lange distance på 160 kilometer og valgte at løbe den korte rute på 100 kilometer, siger Mark Bak Sørensen.

- Jeg valgte at prioritere en god oplevelse frem for at løbe med konstante smerter i fødderne, siger Mark Bak Sørensen, der trods anstrengelserne under løbet, blev inspireret til sit fremtidige liv, da han overnattede i telt hos den tidlige elite langrendsløber Vittus Heilmann.

- Vittus Heilmann kan, trods en alder på 60, stadig klare store udfordringer og er utrolig flink og inspirerende. Hans indsigt og livsindstilling inspirerede mig til mit fremtidige liv, siger Mark Bak Sørensen, der har besluttet sig til at deltage i ACR 2016.

Dejligt afbræk

Den erfarne langrendsløber, fabrikschef i Ilulissat Hans Lars Olsen, var med i ACR for femte gang. Han oplevede det ekstreme løb som en dejlig naturoplevelse. Han løb ACR sammen med sin søn, der er under 18 år.

- Jeg oplevede min deltagelse i årets ACR som et dejligt afbræk fra en travl hverdag. Den dejlige naturoplevelse gav mig kræfter og jeg følte, at jeg havde overskud og overblik over, hvordan jeg skulle bruge kræfterne under løbet.

- Jeg har fire gange tidligere deltaget i ACR løb. Da jeg fulgtes med min søn, løb jeg langsommere end jeg plejer. Alligevel oplevede jeg, at det er blevet hårdere at deltage i ACR. Jeg fik igen bekræftet, hvor vigtigt det er at spise og drikke sundt før og under løbet, siger Hans Lars Olsen, der anbefaler andre til at deltage under ACR.

- Jeg kan varmt anbefale andre til at deltage under ACR. Hvis man ikke er langrendsløber, kan man starte med at deltage i den korte rute på 100 kilometer. Men træning er en must, siger Hans Lars Olsen.

Agathe Dahl Thorleifsen var den tredje, der blev udtrukket til at deltage i ACR blandt medarbejdere i Royal Greenland. Hun gennemførte begge dage til trods for hun fik en mindre knæskade under løbet.

Tekst: Inga Egede, ineg@royalgreenland.com

Billeder


Spørg Royal Greenland

i
Skriv teksten fra billedet