22 årige Riikke Jensen og hendes 21 årige kusine Arnaq Jensen har ved at søge forskellige sponsorater og fonds fået mulighed for at virkeliggøre denne rejse, hvor de i to måneder arbejder som frivillige for organisationen Saveaheart.dk, der har arrangeret deres ophold i Peru.

- Vi er på denne rejse, fordi vi gerne vil opleve andre kulturer, men også fordi vi har et ønske om at arbejde for børn i andre lande. Igennem organisationen Saveahart.dk arbejder vi nu som frivillige med fattige børn i Cuzco, det fortæller Riikke Jensen og Arnaq Jensen.

Frivillige

De to unge kvinder, der holder pause efter endt GU – uddannelse, rejste fra Saqqaq den 28. januar og nåede frem Cuzco den 1. februar. Der bor mere end 300.000 mennesker i Cuzco.

De to unge arbejder hver for sig under deres ophold i Cuzco, for at få mulighed for, at lære så meget spansk som muligt. De bor hos værtsfamilier og arbejder i deres respektive arbejdspladser sammen med andre frivillige unge fra mange lande.

- De første to uger fik vi undervisning i spansk. Siden har jeg arbejdet som frivillig i et børnehjem, og nu i en fritidsklub, fortæller Riikke Jensen.

- Børnene ser ud til at være vant til, at fremmede kommer og arbejder for dem. Jeg er ikke så god til spansk endnu, så jeg kommunikerer med børnene med tegn- og kropsprog, når jeg kommunikerer med børnene.

Arnaq Jensen har arbejdet i en fritidsklub i tre uger, men arbejder nu i en børnehave.

- Børnene er kærlige og søde og jeg har fået et tæt forhold til dem, fortæller hun.

De unge kvinder har også fået mulighed for at komme på tur til turistattraktionen Machu Picchu, der er en velbevaret præ - colombiansk by der er bygget fra omkring 1400 tallet. Byen der er placeret i 2.057 meters højde er optaget på UNESCOs Verdensarvliste.

- Vi har været på en oplevelsesrig tur til Machu Picchu. Desværre har min kusine været syg og var indlagt på sygehuset, derfor har vi udsat en tur til stranden og andre seværdigheder i Cuzco. Min kusine er heldigvis rask igen, så vi skal nok nå at se andre seværdigheder inden vi rejser hjem igen i april.

Royal Greenland er en af sponsorerne til Riikke Jensen og Arnaq Jensen's rejse til Sydamerika.

Tekst: Inga Egede, ineg@royalgreenland.com

Foto: Riikke Jensen, Arnaq Jensen

Billeder


Spørg Royal Greenland

i
Skriv teksten fra billedet