Ulykken skete tidlig lørdag morgen under fiskeri i Østgrønland.

- Ulykken skete under fiskeri i ekstrem dårligt vejr. En wire kom på afveje og ramte tre mænd, hvoraf den ene blev slået ud mod skibside og kom til skade i hovedet, fortæller driftchef i Royal Greenland Samal J. Olsen.

-Som påkrævet efter sikkerhedsreglerne på Royal Greenlands trawlere havde manden en hjelm på og dette gjorde, at skaden blev formindsket. To andre mænd der også blev ramt, slap med en forskrækkelse, siger Samal J. Olsen.

Vejrforholdende gjorde, at den 29 årige ikke kunne hentes med helikopter, derfor sejlede Qaqqatsiaq så hurtigt som muligt mod Island.

Søndag morgen kom en helikopter med en læge ombord. En time senere blev den 29 årige hejst op på helikopteren og derefter bragt til et hospital i Reykjavik.

- Manden har det efter omstændighederne godt, hvor hans kæreste nu er sammen med ham på hospitalet i Reykjavik, siger Samal J. Olsen.

Krisemøde

Samal J Olsen siger, at der efter ulykken er blevet holdt et krisemøde ombord på Qaqqatsiaq.

- Som altid ved sådanne hændelser er der blevet afholdt krisemøde med besætningen ombord på Qaqqatsiaq, hvor alt rapporteres og evalueres. I dette tilfælde er dette også sket ombord på Qaqqatsiaq, siger Samal J. Olsen.

-Evalueringen viser, at alle involverede parter har udført deres opgaver rigtigt og, at ulykken er forårsaget af det dårlige vejrforhold.

Den 29 årige mand vil blive bragt hjem til Grønland, når lægerne vurderer det er forsvarligt.

Qaqqatsiaq er nu i havn i Reykjavik og vil, efter småreparationer fortsætte fiskeri efter rejer ved Svalbard.

Tekst: Inga Egede,  ineg@royalgreenland.com

Foto: RG

Billeder


Spørg Royal Greenland

i
Skriv teksten fra billedet