- Sidste uge startede vi med at hænge torsk op til tørre, der skal hænge til tørre indtil april, siger fabrikschef i Uummannaq Kirsten Jensen.

Royal Greenlands fiskefabrik i Uummannaq fik fem tons maskinflækkede torsk fra Royal Greenlands fiskefabrik i Paamiut sidste år, der skal tørres i tørrehuset i Uummannaq. Fordi fabriksmedarbejderne i Uummannaq tilskærer fiskene med hånden, blev der sendt maskinflækkede torsk fra Paamiut for at spare tid på bearbejdningen af torsk. Målet er også at mængden af vintertørrede torsk bliver forhøjet.

- Viderebearbejdning af maskinflækket torsk fra Paamiut tog længere tid end forventet, men nu er alle torskene inde i tørrehuset. Fabriksmedarbejderne er i gang med at flække torsk der er indhandlet i Uummannaq. Jeg håber på at fylde hele tørrehuset op i midten af december, siger Kirsten Jensen.

Timing

Det er vigtigt at luften er tør og kølig under produktion af vintertørret torsk.

- Hvis vi starter for tidligt, kan det medføre at produktet bliver dårligt. Torskene bliver frosne når det bliver hængt op, og tørreprocessen er meget langsomt. Derfor er det vigtig at holde godt øje med produkterne, for at opnå god kvalitet af vintertørrede torsk, siger Kirsten Jensen.

Royal Greenlands fiskefabrik i Uummannaq producerer også tørrede skolæstfisk.

Tekst: Nathan Kreutzmann, nakr@royalgreenland.com

Foto: RG

Billeder


Spørg Royal Greenland

i
Skriv teksten fra billedet