På grund af fyldt fryselager måtte fiskefabrikken i Kangaatsiaq lukke for indhandling og sende ti medarbejdere hjem i torsdags. Fabrikken åbnede igen for indhandling i går mandag, og de ti fabriksmedarbejdere er nu tilbage på arbejde. Men, de risikerer at blive sendt hjem igen, for fryselageret er ved at være fyldt op igen.

- Royal Arctic Lines bygdeskib kom i søndags, men skibet kunne kun tage 63 paller med, selv om vi havde reserveret plads til transport af 100 paller. Da vi havde et fyldt lager med 100 paller og kun de 63 blev sendt af sted, har vi nu efter et par dages indhandling igen allerede over 80 paller i fryselageret. Så vi risikerer desværre at lukke igen for indhandling inden for kort tid, siger fabrikschef i Kangaatsiaq Abia Thorsteinsen.

Den 9.oktober måtte fiskefabrikken i Kangaatsiaq stoppe med at producere torskefileter på grund af vandmangel i byen. Fabrikken måtte dengang sende 20 medarbejdere hjem, mens fabrikken beholdt 15 medarbejdere. Men det er altså de ti af disse der blev sent hjem i sidste uge og nu risikerer at blive sendt hjem igen inden for de næste dage.

- Efter planen kommer der et skib til byen den 6. november, men da jeg ikke ved, hvor meget skibet kan få med og da jeg ikke kan forudse hvordan vejret arter sig i de kommende dage, er det svært at sige noget om, vi igen skal lukke for indhandling, men det kan ske, siger Abia Thorsteinsen.

Royal Greenlands fiskeanlæg i bygderne Niaqornaarsuk Ikerasaarsuk og Attu har også problemer med pladsmangel i fryselagrene.

- Royal Artic Line' bygdeskibe har problemer med plads til gods. Så der opstår gentagne problemer med pladsmangel i fryselagrene, fordi lagrene ikke bliver tømt, når der endelig kommer skib til bygderne, siger Abia Thorsteinsen.

Nukissiorfiit vil i den nærmeste fremtid installere en længere vandslange i Kangaatsiaq, der skal løse byens vandproblem.

Tekst: Inga Egede, ineg@royalgreenland.com

Foto: RG

Billeder


Spørg Royal Greenland

i
Skriv teksten fra billedet