26 unge elever fra blandt andet Royal Greenland, Air Greenland og Tele Post, deltog under seminaret. Kursisterne kendte knap nok hinanden, men de lærte under kurset om, hvordan man bedst kan arbejde sammen når det gælder frivillighed.

- Vi vil gerne få eleverne til at blive mere engagerede, udvikle fleksibilitet og samarbejdsevner. Frivillighedsseminaret er en tilskyndelse til at løfte sammen om et projekt ved at samarbejde, siger manden bag ideen salgschef i Hjemmemarkedet i Royal Greenland Malik Hegelund Olsen.

Gavnligt kursus

Deltagerne under seminaret lavede forskellige aktiviteter i grupper. Der var brainstorming omkring forskellige emner, som der kunne arbejdes videre med i 2016. Derefter blev deltagerne delt op i grupper, hvor emnerne var kunst og kultur, børn og unge, uddannelse og sport.

Én af kursisterne er elektrikerlærlingen i Royal Greenland Maria Nathansen.

- I starten troede jeg at kurset kun ville handle om at deltage som frivillig under Arctic Winter Games i 2016. Men seminaret er meget mere omfattende end jeg regnede med. En lille ide kan vokse til en stor ide, og det kan blive realiseret hvis man arbejder sammen. Under seminaret fik jeg indblik i, at mange projekter kan løftes op i fællesskab, siger Maria Nathansen.

Vellykket seminar

Malik Hegelund Olsen og medarrangør af seminaret Mette Steenholdt fra Air Greenland fik ideen om at afholde et seminar i september. De deltog på et lignende frivillighedsseminar for virksomheder, der blev arrangeret af Arctic Winter Games 2016, Grønlands Idrætsforbund og Meeqqat Inuunerissut / Bedre børneliv (MIBB).

- Under seminaret skulle vi lave et projekt som vi skulle realisere. Vores målgruppe var unge der er under uddannelse. Da vi syntes at frivillighedsseminaret vi deltog i var givende, besluttede vi os til, at lave et lignende kursus for eleverne i forskellige virksomheder, siger Malik Hegelund Olsen som til sidst siger:

- Vi skal evaluere seminaret for de unge, men vi synes at frivillighedsseminaret er vellykket. Om vi skal gøre det igen i fremtiden, ved vi endnu ikke, men vi har viljen.

Tekst: Nathan Kreutzmann, nakr@royalgreenland.com

Foto: Malik Hegelund Olsen

Billeder


Spørg Royal Greenland

i
Skriv teksten fra billedet