- Vi håber på, at vi ved at etablere mulighed for overnatning i bygden, at fiskere fra omkringliggende byer og bygder vil komme for at fiske og indhandle til Royal Greenlands indhandlingsanlæg i Aappilattoq, siger fabrikschef i Narsaq Niels Sakariassen.

Huset der nu skal under renovering er et enfamiliehus med fire værelser, et køkken samt en stue.

- Der bliver otte sengepladser i huset. Vi håber på, at huset vil stå klar inden alt for længe, forhåbentlig om en måneds tid, siger fabrikschefen.

Større indhandling nødvendig

Royal Greenland åbnede indhandlingsanlægget i Aappilattoq den 14. november sidste år.

- Siden vi åbnede anlægget i november 2014, er der indhandlet 68 tons fisk. Det er alt for lidt. Vi indhandler mest hellefisk, fordi der ikke er torsk i området ved bygden i øjeblikket, men torsken findes udenskærs. Vi vil gerne opnå en indhandling på 200 tons fisk i sæsonen 2015/16, derfor er det nødvendigt, at flere fiskere indhandler til bygdeanlægget, siger Niels Sakariassen.

Han siger også, at han har gode forhåbninger om, at fiskere fra de omkringliggende bygder vil komme og fiske i området.

- Fiskere fra omkringliggende byer og bygder efterspørger muligheder for at fiske og indhandle i Aappilattoq, men på grund af de store afstande, har de holdt sig fra at komme til området. Derfor er vi glade for, at vi nu giver dem overnatningsmuligheder de kan benytte, når de kommer for at fiske i området, siger Niels Sakariassen.

Royal Greenlands anlæg i Aappilattoq har en frysekapacitet på 70 tons og der er tre medarbejdere.

Tekst: Inga Egede, ineg@royalgreenland.com

Billeder


Spørg Royal Greenland

i
Skriv teksten fra billedet