17 årig Abraham Josefsen fra Nuuk tog afsted på AFS ophold i august sidste år. Da han kom til Den Dominikanske Republik i Sydamerika, hvor han skulle tilbringe i 10 måneder, fandt han ud af, at forhold er helt anderledes i forhold til Grønland.

- Der er meget varmt i Den Dominikanske Republik, også fordi jeg ikke har været i eksotiske lande før. Jeg var overrasket over at de snakkede så højt til hindanden, men jeg vænnede mig til det, siger Abraham Josefsen.

Abraham Josefsens plejeforældre og hans to pleje søskende bor i Santo Domingo, hvor der er bor næsten 100.000 mennesker. Forholdene på hans nye skole er anderledes end det vi er vant til her i Grønland.

- Skolen er meget strengere med reglerne i forhold til skolerne i Grønland. Eleverne er meget engagerede og alle bærer skoleuniform. Eleverne har stor respekt for lærerne, og man må ikke bruge en mobiltelefon i klassen, fortæller Abraham Josefsen.

Anden livsstil

I starten har det været udfordrende for Abraham Josefsen, at skulle være blandt nye klassekammerater, men senere han fik gode venner. Han har også bemærket at en stor del af befolkningen i Den Dominikanske Republik er mindre bemidlede.

- Mange af mine kammerater havde ingen penge, men når de fik lommepenge i weekenderne tog vi i byen. Mine kammerater var meget imødekommende, og jeg lagde også mærke til, at de er mere gavmilde i forhold til grønlændere, siger Abraham Josefsen.

Mindeværdige oplevelser

Oplevelserne i Den Dominikanske Republik har været uforglemmelige for den unge Nuummiutter. Blandt andet var han til koncert med bandet Barbarella blandt 14.000 tilskuere. Han oplevede også noget han ikke kommer til glemme.

- En aften da jeg skulle sove hos en ven, regnede det meget kraftigt. Medens vi prøvede at sove råbte min vens mor pludseligt, at vandet begyndte at strømme ind i deres lejlighed. Straks flyttede vi de elektroniske apparater. Til sidst kom der så meget vand ind, at det nåede op til vore knæ. Det var en enestående oplevelse, siger Abraham Josefsen.

Abraham Josefsen er nu tilbage i Nuuk og startede på GU i august.

Royal Greenland er en af sponsorerne til Abrahams AFS-ophold i Den Dominikanske Republik.

Tekst: Nathan Kreutzmann, nakr@royalgreenland.com

Foto: Privat

Billeder


Spørg Royal Greenland

i
Skriv teksten fra billedet