To kvinder og tre mænd fra Sydgrønland står nu klar til at rejse til Qasigiannguit, hvor de har fået ansættelse på fabrikken.

- Vi er klar til at modtage vore nye medarbejdere, der tidligst kan tage af sted i næste uge. Deres rejse bliver betalt af Selvstyrets mobilitetsfond, og vi kan modtage dem i Qasigiannguit, hvor de med det samme kan flytte ind i hver sin personalebolig, siger koncern HR chef Søren Olsen Damgaard.

Initiativet med at hyre arbejdskraft fra Sydgrønland har været under forberedelse i længere tid.

- For nogle uger siden henvendte arbejdsmarkedskontoret i Kommune Kujalleq sig egenhændigt til Royal Greenland og tilbød arbejdskraft, hvilket vi modtog med stor begejstring. Derefter havde vi nogle drøftelser med Qaasuitsup Kommunia, og nu kan vi realisere ansættelserne til alles tilfredshed, siger Søren Olsen Damgaard.

Ansættelsen af de fem nye medarbejdere står ikke alene. I forvejen er der blevet ansat godt og vel 20 nye medarbejdere i samarbejde med arbejdsmarkedskontorerne på vestkysten, hvor fire kommer fra Qeqertarsuaq, fire fra Sisimiut, tre fra Nuuk og en fra Maniitsoq.

- Vi havde også et opslag her i byen, og vi fik dermed fem nye medarbejdere udenom arbejdsmarkedskontorerne, så jeg tror virkelig på, at vi får et godt team, og vi har fået fornyet håb og energi til at fortsætte vores arbejde på fabrikken. Og vi ser frem til at byde vore nye medarbejdere fra Sydgrønland velkommen, siger fabrikschef i Qasigiannguit Frank Hagen.

Ved ansættelsen af de seneste nye medarbejdere kommer fabrikken i Qasigiannguit ikke foreløbig til at mangle arbejdskraft.

- Afhængig af kvoter og andet, der kan stoppe produktionen på fabrikken, forventer vi, at de nye medarbejdere kan sikres helårs vedvarende arbejde i Qasigiannguit, og det er værd at nævne, at medarbejderne i Qasigiannguit ikke har oplevet hjemsendelser i det seneste år siger Søren Olsen Damgaard.

Tekst: Káte Hansen, kaha@royalgreenland.com

Foto: John David Eriksen

Billeder


Spørg Royal Greenland

i
Skriv teksten fra billedet