Foodfestival -arrangementet der skal foregå fra fredag til og med søndag alle dage fra klokken 13:00 til 16:00 er arrangeret af Sermersooq Erhvervsråd er åbent for alle borgere i Nuuk.

Fra i morgen fredag får Hjemmemarkedet i Royal Greenland en stand i Katuaq, hvorfra der skal fremvises opskrifter, fremvisning af produktion i Royal Greenland og udskænkning af smagsprøver af produkter fremstillet af grønlandske råvarer.

- På fredagens Foodfestival arrangement deltager Royal Greenland under overskriften "Business To Business". Her skal vi fra en stand fremvise opskrifter af produkter fra Royal Greenlands hjemmemarked, der kan benyttes i store køkkener i såsom kantiner, restauranter og institutioner. Her vil være smagsprøver af både frossen og dampet hellefisk. Fra samme stand skal vi også vise videoklip om produktion i Royal Greenland, siger sælger i Royal Greenlands afdeling for Hjemmemarked Kaassannguaq Zeeb.

På lørdagens event der har overskriften "Se, duft og smag de grønlandske fødevarer", deltager Royal Greenland i samarbejde med Paarisa. Her vil der blive fokuseret på sunde produkter af grønlandske råvarer

- Vi skal i samarbejde med Paarisa fortælle om, hvor sundt det er, at spise grønlandske produkter fra Royal Greenland. Paarisa vil også fremvise "De 10 kostråd", hvor de skal fortælle de fremmødte borgere om påvirkninger af sund og usund mad, fortæller Kaassannguaq Zeeb.

På lørdagens arrangement vil der være smagsprøver af reje- og ørredmoussesandwich.

Søndagen vil stå på torskens tegn, hvor driftschef i Royal Greenland Sten Sørensen blandt andet skal fortælle om produktion af Royal Greenlands nye produkt "Nutaaq Cod", der fremstilles af torsk der har været holdt levende lige indtil produktion i Maniitsoq fiskefabrik.

Tekst: Inga Egede

Foto: RG

Billeder


Spørg Royal Greenland

i
Skriv teksten fra billedet