Hurtigere transport af råvarer fra fabrikkerne til Nuuk, hurtigere forsendelse af færdigvarer til kunderne og ikke mindst flere kunder er grunden til den forhøjede omsætning.

- Vi har øget salget af især ræklinger, vintertørret torsk, rejer, hellefisk og røgvarer. Så lige nu er efterspørgslen større end udbuddet på blandt andet ræklinger og vintertørret torsk, siger salgsmedarbejder i Hjemmemarkedet Ingo Hansen.

Som følge af den øgede omsætning har hjemmemarkedslageret øget antallet af deres medarbejdere og dette har muliggjort, at afdelingen kunne optage elever til lageruddannelserne. På nuværende tidspunkt er lageret bemandet med tre medarbejdere og to elever.

- Effektive medarbejdere i vores fryselager har medført en hurtigere levering samt hurtigere forsendelse af produkter til kunderne her i sommerperioden. Så en større efterspørgsel af vore produkter samt en hurtigere levering til kunderne er grundene til den øgede omsætning, siger Ingo Hansen.

Flere kunder

Omsætningen på salg af hjemmarkedsprodukter i 2012 og 2013 lå på cirka én million kroner i juli måned, mens omsætningen lå på knap to millioner kroner i 2014 og 2015.

Det er butikskæder som Pilersuisoq, Pisiffik samt Kalaallit Nunaanni Brugsenit, der er de største aftagere af produkter fra Hjemmemarkedet. Men, i de senere år har Hjemmemarkedet fået flere kunder.

- Vi har ikke fået flere fabrikker, hvor hjemmemarkedsprodukterne produceres. Og det er heller ikke på grund af forhøjede priser på vore produkter, at omsætningen er øget. For faktisk er det kun rejepriserne, der er steget på grund af forhøjede priser på verdensmarkedet. Men, vi har fået flere kunder, og det har været med til at øge salget i Hjemmemarkedet. Blandt andet har vi fået flere små private butikker i byerne som kunder. Vi har også fået flere foodservice kunder såsom restaurationer, institutioner og skibe, siger Ingo Hansen.

Salgschef i Hjemmemarkedet i Royal Greenland Malik Hegelund Olsen er godt tilfreds med udviklingen i Hjemmemarkedet.

- Vi vil gerne takke vore samarbejdspartnere for godt samarbejde. Ikke mindst vil jeg takke vore produktionsfolk, lagermedarbejdere og sælgere for deres effektive og hurtig betjening af vore kunder, siger Malik Hegelund Olsen.

Malik Hegelund Olsen siger også, at Hjemmemarkedet i Royal Greenland fortsat vil arbejde på at øge den gode udvikling ved blandt andet udvikling af nye varesortimenter efter kundernes ønsker.

Tekst & Foto: Inga Egede, ineg@royalgreenland.com

Billeder


Spørg Royal Greenland

i
Skriv teksten fra billedet