Berger Tausens 40 års jubilæum som ansat i Royal Greenland A/S og Ice Trawl A/S, blev fejret den 20. december. Det skete under en julekomsammen for besætningen på Nataarnaq i Hotel Sisimiut.

Bestyrelsesformand i Ice Trawl A/S Ove Rosing Olsen holdt en takketale til Bergur Tausen for en solid og fin arbejdsindsats, som Bergur Tausen har ydet for firmaet i al den tid, firmaet har fisket og produceret rejer til søs i Grønland.

Takketale

Under sin takketale til Bergur Tausen sagde Ove Rosing Olsen:

- Bergur er født 27. oktober 1954 i Thorshavn. Faderen Jesper Tausen var fiskeskipper på en snellebåd i Vestgrønland i 50-erne, men fik et job som skipper på landshøvdingens rejsebåd H.J. Rink i 1956. I slutningen af 1956 rejste Bergurs Tausens mor, Helene, med Dronning Alexandrine til Nuuk med alle sine 12 børn. Bergur Tausen var næstyngst og kun to år.

-Han gik i skole i Nuuk igennem hele barndommen og taler således både grønlandsk, dansk og færøsk. Allerede som 13 årig kom han ud og sejle med en sildebåd og herefter med en filletbåd i Nordatlanten. Turene varede dengang ca. 6 måneder.

-I september 1974 kom KGH- trawleren Elias Kleist til Fuglefjord på Færøerne med Bergur Tausens storbror som hovmester. Faderen var da lærer på Søfartsskolen i Paamiut. Bergur Tausen søgte en plads på skibet og fik det. Siden har han sejlet med M/tr Elias Kleist, M/tr Paamiut, M/tr Simiutaq, M/tr Kiliutaq og M/tr Nataarnaq fra 2001. Han havde også et års ansættelse hos M/tr Solborg i 1977.

- Vi takker Bergur Tausen for en fin indsats og ser frem til et godt samarbejde fremover, sagde Ove Rosing Olsen.

Bergur Tausen er gift med Åse. Parret bor i Paamiut, hvor Åse er fra. De har en datter, der bor i Thorshavn. Hvis alt går vel bliver de bedsteforældre i juni måned.

Foto: Torben Lund

Billeder


Spørg Royal Greenland

i
Skriv teksten fra billedet