Råvaretilførslen fra Ilulissat til fiskefabrikken i Qasigiannguit plejer at stoppe, når havene i området iser til. Men i år har råvaretilførsel været mulig siden nytår. Og det er til stor gavn for fiskerne, men det giver også mulighed for kontinuitet i produktionen og beskæftigelsen på fiskefabrikken i Qasigiannguit til langt hen i foråret, siger fabrikschef i Royal Greenlands fiskefabrik i Qasigiannguit Hans Grønvold.

- Transporten af råvarer med den privatejede båd "Søkongen" er sket i december måned også, men på grund af konkurrence har vi ikke fået større mængder råvarer i december måned. Siden indhandlingspriserne i Royal Greenlands fabrik i Ilulissat er blevet forhøjet, har "Søkongen" transporteret mellem ti til 18 tons hellefisk cirka hver anden dag i de sidste uger. Da vi udelukkende har produceret friske råvarer i de sidste mange uger, har vi råvarer nok til at producere til langt hen på foråret.

Lokale fiskere indhandler

Fiskefabrikken i Qasigiannguit fik en råvaretilførsel på 650 tons hellefisk af Royal Greenlands udenskærs trawlere i efteråret. Disse råvarer skal sikre kontinuitet i produktionen og beskæftigelsen på fabrikken frem til ultimo marts, men da fabrikken stadig får råvarer fra Ilulissat kan fabrikken i Qasigiannguit "spare" på råvarerne i fryselagrene.

- Da også vore lokale fiskere stadig indhandler til fabrikken i Qasigiannguit, så har det milde vejr i januar været til stor gavn for både fiskere og produktionen og beskæftigelsen på Royal Greenlands fiskefabrikker i Qasigiannguit og Ilulissat, siger Hans Grønvold.

Fiskefabrikken i Qasigiannguit beskæftiger i øjeblikket cirka 70 personer.

Tekst: Inga Egede, ineg@royalgreenland.com

Foto: Nathan Kreutzmann, Inga Egede

Billeder


Spørg Royal Greenland

i
Skriv teksten fra billedet