De 15 af 20 kursister kom fra bygderne til Upernavik, hvor kurserne blev afholdt af HR konsulent i Royal Greenland Adolf Egede og arbejdsmiljøkonsulent i Royal Greenland Carl Hansen.

Indhenter viden

Én af kursisterne, 30 årige Johannes Petersen der til dagligt arbejder i indhandlingen i Royal Greenlands fabrik Kullorsuaq, siger at han under kurserne fik indblik i, hvad han selv kan gøre for at blive bedre i sit daglige arbejde og, hvordan han kan være med til at skabe et bedre arbejdsmiljø på arbejdspladsen.

- Under kurset i "Bryd vaner" fik jeg indblik i, hvordan min personlige adfærd kan påvirke arbejdsmiljøet på arbejdspladsen og, hvor stor en rolle det spiller ind, hvordan jeg gebærder mig overfor mine kolleger og fiskerne, som jeg har kontakt til i mit daglige arbejde. Jeg fik lært, at jeg skal være mere åben og loyal overfor mine omgivelser på arbejdspladsen. Jeg fik også indblik i, hvordan jeg kan blive bedre til mit daglige arbejde, når jeg planlægger mit arbejde og sætter mig mål. Det var et udbytterigt kursus, som jeg kan bruge i mit privatliv også, siger Johannes Petersen og fortsætter:

- Jeg fik også stor udbytte af førstehjælpskurset. Det er betryggende, at jeg nu ved, hvordan jeg skal forholde mig, i tilfælde af ulykker på arbejdspladsen.

Johannes Petersen der efter flere års arbejdsløshed og vikararbejde blev fast medarbejder i Royal Greenlands fabrik i august sidste år, deltog under kurset sammen med en kollega fra Kullorsuaq.

- Vi har til dagligt et godt samarbejde på fabrikken, men jeg ved nu, hvordan vi kan blive endnu bedre til at samarbejde og dermed skabe et bedre arbejdsmiljø på arbejdspladsen. Vi fik også en masse viden om, hvordan virksomheden fungerer generelt. Derfor er jeg meget taknemmelig over, at jeg fik mulighed for at deltage under kurserne i Upernavik, fordi jeg har indhentet viden, jeg ikke tidligere besad, slutter Johannes Petersen.

Tekst Inga Egede, ineg@royalgreenland.com

Foto: RG

Billeder


Spørg Royal Greenland

i
Skriv teksten fra billedet